Quantcast
peoplepill id: edith-thingstrup
ET
1 views today
1 views this week
Edith Thingstrup

Edith Thingstrup

Danish priest
Edith Thingstrup
The basics

Quick Facts

Intro Danish priest
Is Priest
From Denmark
Type Religion
Gender female
Birth 14 December 1968
Age 52 years
Star sign Sagittarius
Family
Spouse: Christopher Arzrouni
Peoplepill ID edith-thingstrup
The details

Biography

Edith Harriet Thingstrup (født 14. december 1968 i Vejen) er en dansk præst, borgerlig debattør og byrådsmedlem i Egedal Kommune, valgt for Venstre.

Thingstrup er uddannet cand.theol. fra Aarhus Universitet i 1995. MPA CBS 2013. Siden har hun været sognepræst ved Ledøje-Smørum sogne. Som præste vakte hun opsigt ved i 2005 at skrive et læserbrev, hvor hun opfordrede borgerne til at være med til at vælge en ny præst, der ikke var indremissionsk, kvindefjendsk og homofobisk – med slet skjult adresse til Thingstrups kollega, der lige var gået på pension. Biskop Lise-Lotte Rebel pointerede senere, at præster normalt ikke blander sig i menighedsrådets valg af ny præst.

Hendes politiske engagement begyndte i 1986, hvor hun meldte sig ind i Venstres Ungdom. I perioden 1996 - 2009 var Thingstrup medlem af byrådet i først Ledøje-Smørum Kommune, senere Egedal Kommune. Her var hun medlem af Familieudvalget, Sundheds- og forebyggelsesudvalget og Socialudvalget. Hun var i 2003 blandt de Venstre-folk, der støttede Søren Pinds 10 liberale tester, der blev fremsat op til Venstres landsmøde. Senere var Thingstrup med til at genfremsætte teserne i 2006, hvor de var langt fra at blive vedtaget. I 2004 var Thingstrup medstifter af tænketanken CEPOS, og er i dag desuden aktiv i Islamkritisk Netværk. Siden 2008 har hun været med i Groft Sagt-panelet i Berlingske Tidende. Hun har også deltaget i Smagsdommerne på DR2.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes