Quantcast
peoplepill id: eddy-poelmann
EP
5 views today
51 views this week
Eddy Poelmann

Eddy Poelmann

Dutch television presenter and presenter
Eddy Poelmann
The basics

Quick Facts

Intro Dutch television presenter and presenter
Is Television presenter
From Netherlands
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 10 April 1950
Age 71 years
Star sign Aries
The details (from wikipedia)

Biography

Eddy Poelmann (Amsterdam, 10 april 1950) is een Nederlands sportverslaggever, die vooral bekend is geworden als voetbalcommentator.

Poelmann begon zijn loopbaan in de schrijvende journalistiek. Hij werkte onder meer bij De Tijd. In de jaren zeventig maakte hij zijn omroepdebuut: samen met Evert ten Napel presenteerde hij het radioprogramma Tros Aktua Sport Café. Van 1981 tot en met 2003 was Poelmann in vaste dienst bij Studio Sport. Hij versloeg met name voetbalwedstrijden, maar ook andere sportevenementen zoals de Olympische Spelen.

Poelmann deed onder meer verslag van verscheidene interlands van het Nederlands elftal. Op het EK van 1988 was hij commentator van de groepswedstrijd Ierland-Nederland. Het beslissende doelpunt van Wim Kieft begeleidde hij met de woorden 'een lucky, maar wat geeft het'. Bij het WK van 1994 ontstond enige kritiek uit feministische hoek, toen Poelmann tijdens de wedstrijd Nederland-Saudi-Arabië concludeerde dat Ronald Koeman stond te verdedigen 'als een wijf'. Als hoogtepunt in zijn journalistieke loopbaan noemt Poelmann zelf de Champions League-finale van 1999, tussen Manchester United en Bayern München.

Na zijn loopbaan bij Studio Sport was Poelmann werkzaam bij WK Producties (een bedrijf van Kees Jansma en Will Moerer). Daar was hij commentator van de Eredivisie en buitenlandse voetbalwedstrijden.

Louis van Gaal noemde Eddy Poelmann 'de beste voetbalverslaggever van Nederland'.

Zijn stem is te horen in het computerspel 'UEFA Champions League', dat in 2006 is uitgekomen.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 22 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/704796/2003/10/28/Eindelijk-een-ongezouten-mening.dhtml
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes