Quantcast
peoplepill id: dragi-gjorgiev
DG
2 views today
7 views this week
Dragi Gjorgiev

Dragi Gjorgiev

Macedonian historian
Dragi Gjorgiev
The basics

Quick Facts

Intro Macedonian historian
A.K.A. Dragi Georgiev, Dragi Ǵorgiev
Is Historian
From North Macedonia Macedonia
Type Social science
Gender male
Birth 28 April 1963, Strumica, Strumica Municipality, North Macedonia
Age 58 years
Star sign Taurus
Education
Ss. Cyril and Methodius University of Skopje
The details (from wikipedia)

Biography

Драги Георгиев (на македонска литературна норма: Драги Ѓоргиев) е историк османист от Северна Македония, директор на Института за национална история и член на Академията на науките и изкуствата на Република Северна Македония.

Биография

Драги Георгиев е роден на 28 април 1963 година в град Струмица, днес в Северна Македония. Дипломира се в катедрата по история на философския факултет на Скопския университет през 1986 година. От 1988 година работи в Института за национална история. През 1991 година се дипломира и в катедрата по ориенталски езици в Сараевския университет. Завършва магистратура в Скопие през 1995 година с тема „Скопие от турското завоевание до края на XVII век“ и докторантура през 2004 година с тема „Населението в македоно-албанския пограничен пояс в XV и XVI век“. От 2012 година Драги Георгиев е директор на Института за национална история. Съпредседател на Съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония.

Бележки

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 21 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://manu.edu.mk/teams/prof-d-r-dragi-gjorgiev/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes