Quantcast
About Dimitry Kochenov: Professor at Groningen University (1979-) | Biography, Facts, Career, Life
peoplepill id: dimitry-kochenov
DK
1 views today
1 views this week
Dimitry Kochenov
Professor at Groningen University

Dimitry Kochenov

Dimitry Kochenov
The basics

Quick Facts

Intro Professor at Groningen University
Is Academic Lobbyist Lecturer
Field Academia Education Politics
Gender male
Birth 1979
Age 43 years
The details (from wikipedia)

Biography

Dimitry Kochenov (Russisch: Дмитрий Коченов) (Gorki, 1979) is een Russisch-Nederlandse hoogleraar Europees constitutioneel Recht en Burgerschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij staat bekend als expert op het gebied van burgerschap en migratierecht in de Europese Unie.

Academische loopbaan

Dimitry Kochenov groeide op in de Sovjet-Unie en studeerde tussen 1996 en 2001 zowel Franse taal en Cultuur als Rechten in Nizjni Novgorod. Vervolgens behaalde Kochenov een tweede juridische graad in 2002 aan de Centraal-Europese Universiteit te Boedapest (Hongarije). Vervolgens promoveerde hij in 2007 te Groningen in de rechten, waar hij vervolgens ook doceerde en in 2011 universitair hoofddocent werd.

Zijn onderzoek spitst zich toe op de Europese rechtsorde en in het bijzonder migratierecht, minderhedenbeleid en discriminatie.

Nevenfuncties

Naast zijn academische werk, was Kochenov directeur en bestuursvoorzitter van de lobbyvereniging Investment Migration Council (IMC). Ook adviseerde hij (betaald) overheden over hun naturalisatiewetgeving en was hij adviseur bij Henley & Partners, welke overheden adviseert op het gebied van wetgeving rond burgerschap en naturalisatie (deze functie legde hij in 2019 neer). Samen brachten Kochenov en Christian Kälin, de voorzitter van Henley & Partners, een nationaliteitsranking uit.

In 2019 kwam Kochenov na een uitzending van Nieuwsuur in opspraak omdat hij zowel academisch expert als lobbyist was op het gebied van dubbele nationaliteiten en burgerschap, specifiek in de context van naturalisatie en de legale paspoorthandel in Malta. De Rijksuniversiteit Groningen startte vervolgens een onderzoek naar zijn rol bij de omstreden naturalisatieregelgeving. Kochenov beweerde dat zijn nevenwerkzaamheden geen conflict opleverden en met medeweten van de universiteit werden uitgevoerd.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 20 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Dimitry Kochenov

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes