Quantcast
peoplepill id: dilber-ay
DA
1 views today
1 views this week
Dilber Ay
Turkish actress

Dilber Ay

Dilber Ay
The basics

Quick Facts

Intro Turkish actress
Was Actor
From Turkey
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 12 July 1958, Kayseri, Kayseri Province, Turkey
Death 1 January 1995 (aged 36 years)
Star sign Cancer
The details (from wikipedia)

Biography

Dilber Ay (gerçek adıyla : Gülşen Demirci; d. 12 Temmuz 1958 - ö. 1 Ocak 1995), Türk sinema sanatçısı.

Gerçek adı Gülşen Demirci olan oyuncu 1958'de Kayseri'de doğdu. Cazibeli bir kadın oyuncudur. Sadece erotik filmler çekmek yerine sert seks filmlerinde oynamış ve bu tür filmlerin iyice merdiven-altı üretime kaymasına sebep olmuş insanlardan biridir. 1979-80 arası dönemin Zerrin Doğan’la birlikte star oyuncusu olması sebebiyle önemlidir. 19'u 1979 yılında çekilen toplam 27 filmde rol almıştır. Hep karıştırılmasına, o sanılmasına rağmen bu Türkücü olan Dilber Ay’la isim benzerliği dışında bir ilgisi yoktur. 1995 yılında hayata veda etti.

Filmografisi

  • Gecenin Katili Ustura 1980
  • Şeytanın Kölesi (Aysel) 1980
  • Gece Yaşayan Kadın (Necla) 1980
  • Balıkçı'nın Kızları 1979
  • Benim Yaşantım 1979
  • Cemile'nin Kaderi (Cemile) 1979
  • Enişte 1979
  • Günah Günleri (Nihal) 1979
  • Karpuzcu (Aysen) 1979
  • Püsküllü Bela (Oya) 1979
  • Sevginin Bedeli (Kezban) 1979
  • Süper Selami (Ayşe) 1979
  • Tornavida 1979
  • Yudum Yudum Sev (Nevin) 1979
  • Öğren de Gel 1979
  • Hey Yavrum Hey 1979
  • Ölüm Savaşı 1979
  • Kış Bekarı (Dudu) 1978
  • Yaman Delikanlı 1977

Dış bağlantılar

Kaynakça

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 09 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
Sections Dilber Ay

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes