Quantcast
peoplepill id: dasa-kourilova
DK
1 views today
3 views this week
Dáša Kouřilová

Dáša Kouřilová

Czech actress
Dáša Kouřilová
The basics

Quick Facts

Intro Czech actress
Is Actor
From Czech Republic
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 21 August 1973
Age 48 years
The details (from wikipedia)

Biography

Dáša Kouřilová (* 21. srpna 1973) je česká herečka, moderátorka a speaker.

Vystudovala činoherní herectví na DAMU. Před studiem působila v Brně v Divadle Na Provázku (dřívější název pro Husa na Provázku), v Divadle Klauniky a ve sdružení Šprušle. Od 1992 - 2000 hostovala v několika inscenacích Národního divadla v Praze, dále pak v Divadle pod Palmovkou, Jihočeském divadle, V Řeznické a na dalších scénách. Nyní hraje v divadle Minaret. Její zatím nejvýraznější televizní rolí je postava Dany ve druhé až čtvrté řadě Zdivočelé země. Moderuje reportáže v Receptáři prima nápadů.

Filmografie

  • 2012 Buřtcajk (TV pořad)
  • 2012 Ordinace v růžové zahradě 2 (TV seriál)
  • 2010 Ulice (TV seriál)
  • 2010 Zázraky života (TV seriál)
  • 2009 Vyprávěj (TV seriál)
  • 2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
  • 2008 Receptář prima nápadů (TV hobby magazín)
  • 2006 Nadměrné maličkosti: Učitelky s praxí (TV film)
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
  • 2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
  • 1999 Hotel Herbich (TV seriál)
  • 1997 Zdivočelá země II.-IV. (TV seriál)

Externí odkazy

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes