Quantcast
peoplepill id: daniel-sowerby
DS
1 views today
1 views this week
Daniel Sowerby

Daniel Sowerby

Daniel Sowerby
The basics

Quick Facts

The details (from wikipedia)

Biography

Daniel Sowerby (1958) is een Engels-Nederlands moordenaar die in Nederland tot levenslang is veroordeeld voor een moord in 2002.

De eerste moord

Sowerby werd vermoedelijk in Engeland geboren en pleegde op 19-jarige leeftijd in Engeland een moord. Daarvoor werd Sowerby in 1978 tot een levenslange celstraf veroordeeld, met de mogelijkheid om na twaalf jaar weer vrij te komen, op voorwaarde dat hij de moord bekende. Dat deed hij niet en hij ontsnapte na 23 jaar in 2001 uit een open inrichting.

De tweede moord

Op 28 augustus 2002 vermoordde hij de 52-jarige oud-leraar Gerard Meeskens na verschillende bedreigingen in diens huis in de stad Groningen. Sowerby handelde in opdracht van een misdadige organisatie, die het gemunt had op de zuster van het slachtoffer, die werd verdacht van diefstal van een partij drugs. Omdat het slachtoffer geen informatie gaf over de verblijfplaats van zijn zus werd hij om het leven gebracht.

Proces

Op 7 juli 2005 werd Sowerby tot een levenslange celstraf veroordeeld wegens moord. De levenslange straf werd in hoger beroep bevestigd. Sowerby werd ook mede tot levenslang veroordeeld wegens de eerste moord in 1978.

Zie ook

  • Lijst van tot levenslang veroordeelden in Nederland
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Daniel Sowerby

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes