Quantcast
peoplepill id: daeng-harris
DH
1 views today
9 views this week
Daeng Harris

Daeng Harris

Indonesian actor
Daeng Harris
The basics

Quick Facts

Intro Indonesian actor
Was Actor
From Indonesia
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 10 August 1911, Singapore, Singapore
Death 12 December 1990 (aged 79 years)
Star sign Leo
The details

Biography

Daeng Harris (lair ing Ujung Pandang, 10 Agustus 1911 - surud ing Jakarta, 12 Dèsèmber 1990) ya iku paraga lan sutradhara filem Indonésia. Tekan taun 1951, dhèwèké wis ngrampungaké 21 filem lan kasil misuwuraké jenengé ing jagad kumidhi ing Kuala Lumpur. Nalika mangsa jawané filem Malaysia, dhèwèké minangka paraga baku paling kondhang kapindho sawusé P. Ramlee. Film-filem sing dibintangi kaya ta Ibu Bidjaksana (1939), Seruan Merdeka (1946), One Night in Singapore (1947), Pisau Beratjun (1948), Dewi Moerni(1949), Takdir Ilahi(1949), Manusia Iblis (1950), Aloha (1950), Pulau Mutiara(1950), lan Radja Sehari (1951). Taun 1954, dhèwèké bali menyang Jakarta lan main ana ing filem Hang Tuah sing prodhuseré gabungan prodhuser Indonesia lan Malaysia. Saliyané minangka paraga filem, dhèwèké uga tau minangka sutradhara kanggo filem Setan Kuburan (1975).

Cathetan sikil

  1. Suharto 1999, k. 132.

Bibliografi

  • Suharto, ed. (1999). Apa Siapa Orang Film Indonesia. Jakarta: Percetakan Jaya Abadi. 
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes