Quantcast
peoplepill id: christian-twente
CT
1 views today
1 views this week
Christian Twente
German documentary film maker

Christian Twente

Christian Twente
The basics

Quick Facts

Intro German documentary film maker
Is Film director
From Germany
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender male
The details (from wikipedia)

Biography

Christian Twente ist ein deutscher Drehbuchautor und Regisseur.

Leben

Seit 1997 macht der Dortmunder Regisseur Christian Twente Filme für das ZDF (Terra X), die BBC und National Geographic. Beispielhaft hierfür stehen bekannte Serien wie Terra X: Rom an Rhein (2016), Frauen die Geschichte machten (2013) oder Die Deutschen (2008–2010).

Filmografie

  • 1997/98: Höllenfahrten: Meuterei auf der Batavia
  • 2008: Die Deutschen
  • 2009: Kampf um Germanien
  • 2011: Friedrich der Große – Alles oder nichts
  • 2011: Im Namen Gottes – Der Heilige Krieg
  • 2014: Die Geschichte Essens
  • 2014: Alexander Der Große
  • 2014: Terra X – Rom am Rhein
  • 2016: Ach Europa
  • 2016: Die Kölner Silvesternacht
  • 2016: Uli Hoeneß – Der Patriarch
  • 2016: Johannes Keppler – Der Himmelsstürmer
  • 2016: Tod im Wohnmobil – Wie starben die NSU Terroristen wirklich?
  • 2017: Die Blutspur – Rechter Terror in Deutschland
  • 2017: Das Luther-Tribunal. Zehn Tage im April
  • 2018: Karl Marx – Der deutsche Prophet
  • 2019: Stunden der Entscheidung – Angela Merkel und die Flüchtlinge
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 08 Feb 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.zeit.de/kultur/film/2018-04/karl-marx-prophet-zdf-dokudrama-kommunismus-mario-adorf/komplettansicht
https://www.imdb.com/name/nm1475744/
https://www.crew-united.com/de/profilansichten/?IDM=5807
https://www.filmportal.de/a5b67eb93f6c4ad8ad229c7d946eaf0a
https://d-nb.info/gnd/143112597
http://swb.bsz-bw.de/DB=2.104/SET=1/TTL=1/CMD?retrace=0&trm_old=&ACT=SRCHA&IKT=2999&SRT=RLV&TRM=143112597
https://beacon.findbuch.de/seealso/pnd-aks?format=sources&id=143112597
https://lccn.loc.gov/no2011045331
https://viaf.org/viaf/160683008/
https://tools.wmflabs.org/persondata/p/Christian_Twente
Sections Christian Twente

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes