Quantcast
peoplepill id: cees-den-daas
CDD
1 views today
1 views this week
Cees den Daas

Cees den Daas Dutch television producer

Dutch television producer
The basics
Quick Facts
Intro Dutch television producer
Is Television producer
From Netherlands
Type Film, Television, Stage and Radio
Gender male
The details
Biography

Cees den Daas is een Nederlands televisieproducent en bestuurder. Hij werkte voor de TROS en kortstondig van EMI/Bovema.

Biografie

Aan het begin van zijn loopbaan werkte Den Daas in het buitenland voor Radio Nederland Wereldomroep. In 1968 ging hij aan het werk als verslaggever actualiteit bij de TROS. Daarnaast produceerde hij vanaf 1969 amusementsprogramma's voor de TROS, zoals Heintje in Hamburg en Wilma zingt. Voor de TROS betekenden deze producties het begin van de programma's waar het populair mee is geworden, namelijk het Nederlands product.

In 1971 kreeg hij de productie in handen van een televisieprogramma met een top 5, een tip 5 en een gouwe ouwe. Het werd gepresenteerd door Chiel Montagne en trok onder de titel Op losse groeven miljoenen kijkers. Den Daas groeide ondertussen door tot hoofd amusement.

In oktober 1975 vertrok Den Daas naar de platenmaatschappij EMI/Bovema. Hier werd hij directeur voor Nederlandse platen en nam hij voor veel geld de Zangeres Zonder Naam over van Telstar van Johnny Hoes. Bovema bleek echter niet geschikt om haar ideeën en repertoire uit te brengen. Den Daas keerde rond 1978 terug naar de TROS. Hier was hij programmadirecteur voor radio en televisie. Hij had de algemene leiding van de TROS in handen tot en met 1994.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 19 Feb 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.harryknipschild.nl/harryknipschild.nl/79-artikelen-popmuziek/238-84-bert-van-rheenen-meer-dan-alleen-chiel-montagne
https://www.anderetijden.nl/programma/1/Andere-Tijden/aflevering/265/De-grootste-familie-van-Nederland-de-TROS
http://www.wikiportret.nl/
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes