Quantcast
peoplepill id: cedric-honings
CH
1 views today
1 views this week
Cedric Honings

Cedric Honings

Belgian guitarist
Cedric Honings
The basics

Quick Facts

Intro Belgian guitarist
Is Musician Guitarist
From Belgium
Type Music
Gender male
The details

Biography

Cedric Honings (Genk, 3 februari 1999) is een Belgische gitarist. In 2019 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar hij Gitaar en Muziekschriftuur volgde.

Honings won in 2013 de 1e prijs van het Nicolas Alfonso Brussels International Guitar Festival. In 2014 won hij de 1e prijs, publieksprijs en masterclassprijs van de selectieronde voor het Prinses Christina Concours. In datzelfde jaar ontving hij ook de 1e prijs op het Antwerpen Gitaarfestival.

In de zomer van 2015 nam hij samen met gitarist en componist Roland Chadwick, die hem zijn nieuw muziekstuk Tiny Wooden Gods toevertrouwde, een aantal stukken op ten behoeve van een eerste album. Nadien nam hij in de studio van zijn toenmalige gitaarleerkracht Karel Ooms nog drie extra klassieke werken op. In 2017 werd het album uitgebracht onder de naam Tiny Wooden Gods.

Ondertussen bracht Honings ook zijn eerste single, Song of Hope, uit. Dit is een transcriptie van eigen hand van de stadshymne uit Symphony No.1 van Kevin Houben.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140227_01001595
https://antwerpengitaarfestival.be/
https://www.hln.be/in-de-buurt/peer/gitarist-cedric-honings-18-brengt-eerste-cd-uit~a416dabf/
http://www.wikiportret.nl/
http://Cedrichonings.com
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes