Quantcast
BD
0 views today
0 views this week
Burak Deniz

Burak Deniz Diya doll

Diya doll
The basics
Quick Facts
Intro Diya doll
Countries Turkey
Occupations Actor Model
Type Fashion Film, Television, Stage and Radio
Gender male
Birth 20 October 1991 (Istanbul, Istanbul Province, Turkey)
Star sign LibraLibra
The details
Biography

Бурак Дениз (на турски: Burak Deniz) е турски модел и актьор. Най-известните му роли са на Мерт в сериала „Кралицата на нощта“ и на Мурат Сарсълмаз в сериала „Любовта не разбира от думи“.

Живот и кариера

Бурак Дениз е роден на 20 октомври 1989 в Истанбул, Турция. Родителите му се развеждат, когато е малък. Изучава история на изкуството в университета.

През 2011 се снима в сериала „Години в колежа“, а година по-късно участва в сериала „Султан“ в ролята на Тарък. През 2013 се снима в сериала „Беглец“ като Бурак Топчуоулу.

През 2014 участва в няколко епизода в турския римейк „Кварталът на богатите“ в ролята на Арас, а година по-късно се снима в друг турски римейк „Малки сладки лъжкини“ като Топрак.

През 2016 участва в сериала „Кралицата на нощта“ в образа на Мерт. Същата година се снима в главната роля на Мурат в „Любовта не разбира от думи“.

Личен живот

На снимачната площадка на сериала „Малки сладки лъжкини“ Бурак се среща и влюбва в актрисата Бюшра Девели, с която има връзка и до днес.

Филмография

Година Заглавие Роля
2011 Години в колежа Онур
2012 Султан Тарък
2013-2014 Беглец Бурак Топчуоулу
2014-2015 Кварталът на богатите Арас
2015 Малки сладки лъжкини Топрак
2016 Кралицата на нощта Мерт
2016 Любовта не разбира от думи Мурат Сарсълмаз
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes