Quantcast
peoplepill id: britt-dekker
BD
1 views today
2 views this week
Britt Dekker

Britt Dekker

Dutch television presenter and presenter
Britt Dekker
The basics

Quick Facts

Intro Dutch television presenter and presenter
Is Television presenter
From Netherlands
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 24 February 1992
Age 29 years
The details (from wikipedia)

Biography

Britt Geertruida Dekker (Purmerend, 24 februari 1992) is een Nederlandse presentatrice en mediapersoonlijkheid.

Bekendheid op televisie

Dekker nam deel aan het RTL 5-datingprogramma Take Me Out. In 2010 werd zij gevraagd voor het televisieprogramma Echte meisjes in de jungle waarin zij als winnaar uit de strijd kwam en daarmee € 30.000,- won. Kort daarna behaalde ze haar havodiploma.

Het succes van Dekker ging verder toen zij en Ymke Wieringa een eigen online televisieprogramma kregen op RTLXL.nl, genaamd De zomer van Britt & Ymke. Het tweetal bezoekt hierin diverse zomerse evenementen. Diezelfde zomer bracht zij een parodie uit op de zomerhit Loca People van Sak Noel, getiteld F*cking vet. De single haalde de elfde plaats in de Single Top 100. Ook stelde Dekker een eigen dubbelalbum samen met daarop al haar favoriete liedjes: Britt's F*cking Vette Hits.

Het kledingmerk Zeroteez bracht een speciale 'Britt-lijn' uit, bestaande uit T-shirts met prints van verschillende uitspraken die Dekker op de televisie deed. In 2011 poseerde Dekker op Lanzarote voor de Nederlandse editie van Playboy. De foto's waren bedoeld voor het novembernummer van dat jaar. De redactie van GeenStijl vond echter een beveiligingslek en plaatste nog vóór de publicatiedatum van het Playboy-nummer de foto's op haar site. GS Media B.V. werd daarop door Sanoma Media Netherlands B.V., Playboy International Inc. en Britt Dekker gedagvaard.

In 2012 was Dekker te zien in het vervolg op Echte meisjes in de jungle getiteld Echte Meisjes Op Zoek Naar Zichzelf. Deze reeks speelde zich af in Nepal, waar Dekker haar titel als winnares verdedigde. Dekker werd in aflevering 5 geëlimineerd door haar team, waardoor zij als eerste weg moest. Daarnaast hebben zowel Dekker als Wieringa zich in december 2011 officieel verbonden aan RTL 5 waar zij samen meer programma's maakten.

Vanaf april 2012 zond RTL 5 hun eerste programma Britt en Ymke en het mysterie van... uit. Hierin gingen Dekker en Wieringa op wereldreis en ontrafelden zij elke week een zogenoemd mysterie. De presentatie van het programma was in handen van Dennis Weening en Rick Brandsteder.

In hun eigen talkshow getiteld Britt en Ymke stellen vragen, die in oktober 2012 voor het eerst werd uitgezonden op RTL 5, interviewden Dekker en Wieringa bekende Nederlanders over de televisiewereld. In 2013 volgde het programma Waar rook is... zijn Britt & Ymke, waarin zij achterhaalden of berichten in roddelbladen op waarheid berustten en begin 2014 fungeerden de twee als reisleider in Britt en Ymke aan de bak in Blanes.

In maart 2014 deed Dekker mee als kandidaat in Sterren Springen van SBS 6. Ze kwam via een wildcard in de finale, maar kon vanwege een gebroken teen niet mee doen.

Vanaf eind 2014 was Dekker te zien als presentatrice van Het Beste Idee van Nederland. Samen met Jochem van Gelder presenteerde zij dit seizoen.

Televisie

Jaar Titel Soort
2009 Take Me Out Televisieshow
2010 Echte meisjes in de jungle Televisieprogramma
2012 Echte meisjes op zoek naar zichzelf Televisieprogramma
2012 Britt en Ymke en het mysterie van... Televisieprogramma
2012 Britt en Ymke stellen vragen Televisieprogramma
2012 De TV Kantine Comedyserie
2013 Waar rook is... zijn Britt en Ymke Televisieprogramma
2014 Britt en Ymke aan de bak in Blanes Televisieprogramma
2014 Sterren Springen Televisieprogramma
2014 Het beste idee van Nederland Televisieprogramma
2015 Sinterklaasjournaal Televisieprogramma

Discografie

Singles

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
F*cking vet!!! 2011 - Nr. 11 in de Single Top 100
De Wereld Rond 2012 - Feat Ymke
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes