Quantcast
peoplepill id: boris-nebieridze
BN
1 views today
1 views this week
Boris Nebieridze

Boris Nebieridze

Soviet actor and film director (1942-2008)
Boris Nebieridze
The basics

Quick Facts

Intro Soviet actor and film director (1942-2008)
A.K.A. Небиеридзе, Борис Небиеридзе, Небиери...
Was Actor Film director
From Ukraine Russia
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 16 July 1942, Tbilisi
Death 4 February 2008, Kiev (aged 65 years)
Peoplepill ID boris-nebieridze
The details (from wikipedia)

Biography

Борис Костянтинович Небієрідзе (груз. ბორის ნებიერიძე, нар. 16 липня 1942 р., Тбілісі — пом. 4 лютого 2008 р., Київ) — радянський і український кінорежисер, сценарист і актор грузинського походження.

Біографічні дані

Борис Костянтинович Небієрідзе народився 16 липня 1942 року в Тбілісі.

У 1967 році закінчив Тбіліський політехнічний інститут, у 1974 році — факультет режисури Київського державного інституту театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого (майстерня Родіона Єфименка).

Працював асистентом звукорежисера і звукорежисером студії «Укрхроніка». З 1974 року — режисер кіностудії «Укртелефільм». З 1995 по 2003 був режисером відомого українського серіалу «Роксолана».

З 2004 року Борис Небієрідзе знімав серіали для російського телебачення на студії Романа Балаяна «Ілюзіон-фільм».

Помер 4 лютого 2008 року внаслідок затяжної хвороби у Києві. Похований на Байковому кладовищі 6 лютого.

Фільмографія

Сценарист

  • 1982 — Фауст (фільм-опера) — у співавт.
  • 1991 — Вбивство в Саншайн-Менор
  • 1994 — Людина з команди «Альфа»
  • 1999 — Сьома каблучка чаклунки

Актор

  • 1985 — Груз без маркировки (Вантаж без маркування)
  • 1992 — Серця трьох
Під час кінозйомок телесеріалу «Роксолана».

Режисер

  • 1981 — Осенняя дорога к маме (Осіння дорога до матері)
  • 1982 — Фауст (фільм-опера)
  • 1986 — Красные башмачки (Червоні черевички)
  • 1987 — Дискжокей
  • 1989 — Гори димлять
  • 1984 — Іванко і цар-поганець
  • 1990 — Фуфель
  • 1991 — Вбивство в Саншайн-Менор
  • 1992 — Фатальні діаманти (рос. Алмазы шаха)
  • 1994 — Людина з команди «Альфа»
  • 1994 — Веселенька поїздка
  • 1996–2003 — Роксолана (український телесеріал)
  • 1999 — Сьомий Перстень Чаклунки
  • 2005 — Золотые парни (Золоті хлопці)
  • 2006 — Кровавый круг (Кривавий друг) — ???

Режисер відеокліпу

  • 2000 — Павло Зібров «Істамбул»

Примітки

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes