Quantcast
peoplepill id: bodil-lindorff
BL
1 views today
1 views this week
Bodil Lindorff

Bodil Lindorff

Danish actress
Bodil Lindorff
The basics

Quick Facts

Intro Danish actress
Was Actor
From Denmark
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 14 May 1907
Death 12 July 1999 (aged 92 years)
Star sign Taurus
Family
Siblings: Henny Lindorff Buckhøj
Children: Lone Lindorff
The details (from wikipedia)

Biography

Bodil Magna Lindorff Larsen (født 14. maj 1907 i København, død 12. juli 1999 på Frederiksberg) var en dansk skuespiller.

Bodil Lindorff var datter af skuespilleren Axel Larsen, og debtuerede allerede i 1925 på Horsens Teater. Efter flere rejser til teatre i udlandet, var hun i syv år tilknyttet Betty Nansen Teatret og stod senere for flere teateropsætninger i hovedstaden, bl.a. på Frederiksberg Teater og i Riddersalen. I 1948 kom hun til Århus Teater, hvor hun stod for børneopsætningen Den lille Rødhætte. Fra 1958 blev hun en del af teatrets faste ensemble. I 1966 oprettede hun børneteatret Filuren, som hun var leder af frem til udgangen af 1970'erne. Hun vendte tilbage til København i 1976, og var involveret i talrige opsætninger både som skuespiller og instruktør, bl.a. på Gladsaxe Teater, Det Kongelige Teater, Dr. Dantes Aveny, Café Teatret og Rialto Teatret. På tv medvirkede hun bl.a. i serierne Bryggeren og Charlot og Charlotte.

Bodil Lindorff var søster til Henny Lindorff Buckhøj og mor til Lone Lindorff.

Filmografi

  • Op med lille Martha (1946)
  • De pokkers unger (1947)
  • For frihed og ret (1949)
  • Sønnen (1953)
  • Bejleren - en jysk røverhistorie (1975)
  • Undskyld vi er her (1980)
  • Øjeblikket (1980)
  • Belladonna (1981)
  • Den ubetænksomme elsker (1982)
  • Isfugle (1983)
  • Johannes' hemmelighed (1985)
  • Carlo og Ester (1994)
  • Her i nærheden (2000)

Tv-serier

  • Bryggeren (1996-1997)
  • Charlot og Charlotte (1996)
  • TAXA (1997-1999)

Eksterne henvisninger

Stub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artiklen om skuespilleren Bodil Lindorff kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/1057
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=146
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=10974
http://www.scope.dk/person.php?id=1166
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=71515
https://www.allmovie.com/artist/p144428
https://gravsted.dk/person.php?navn=bodillindorff
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes