Quantcast
peoplepill id: bob-duffey
BD
4 views today
4 views this week
Bob Duffey
American motorcycle stuntman

Bob Duffey

Bob Duffey
The basics

Quick Facts

Intro American motorcycle stuntman
Is Stunt performer
From United States of America
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 25 November 1949, Las Cruces, USA
Age 72 years
Star sign Sagittarius
The details (from wikipedia)

Biography

Bob Duffey (Las Cruces, 25 november 1949) is een voormalig motorcoureur en stuntman uit de Verenigde Staten. Op 14 juni 1974 was Duffey de eerste persoon ter wereld die over een werkende helikopter sprong. Duffey heeft ook verscheidene (wereld)records gebroken.

Biografie

Duffey begon zijn stuntcarrière in 1972. De stunt waardoor hij bekendheid verkreeg, vond plaats in zijn geboorteplaats op 14 juni 1974. Hij sprong als eerste met een motor over een helikopter waarvan de wieken met een snelheid van 30.000 omwentelingen per minuut draaiden, dit is voldoende snelheid om op te kunnen stijgen. Duffey was ook de eerste die een wheelie wist te maken terwijl hij achteruit reed. In 1977 won Duffey de "CBS Sports Spectacular World Championship Motorcycle Jumping Competition". Dat jaar verscheen hij ook in de film The Ransom. In 1980 reed Duffey met een Honda XR achterwaarts met een snelheid van 100 km/h over een ruim 800 meter lange, ovalen baan. Hij heeft een maal de kwart mijl (ongeveer 400 meter) met en snelheid van 122 mph (196 km/h) in 11,71 seconden gereden, terwijl hij een weelie deed.

Door over 50 mensen heen te springen, vestigde Duffey tevens een Guinness Record. Een ander record is 1200 sprongen met motor te maken, met daarbij slechts 3 ongelukken.

Privé

Duffey trouwde op 18 juli 1968 en kreeg met zijn vrouw twee kinderen.

Zie ook

  • Evil Knievel, wereldberoemd stuntman en een tijdgenoot van Bob Duffey

Externe links

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 21 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Bob Duffey

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes