Quantcast
peoplepill id: bo-falk
BF
1 views today
1 views this week
Bo Falk
The basics

Quick Facts

From Denmark
Gender male
Peoplepill ID bo-falk
The details

Biography

Bo Falk (omkring 1350) er navnet på flere (4) forskellige adelsmænd i det 14. århundrede . I 1325 nævnes en Bo Falk blandt kongens forlovere, da hr. Ludvig Albertsen overgav Hammershus, og han er vel den samme, som 1329 med Eske Krage på kongens befaling fangede biskop Tyge af Børglum, hvorfor de bandlystes og senere udelukkedes fra det mellem bispen og Grev Gert 1337 sluttede forlig. Dog synes denne Bo Falk nærmest at have hørt til Grev Gerts tilhængere, da han nævnes på dennes side 1332 i forliget med kongen og Grev Johan. Han er altså sandsynligvis ikke den Bo Falk, som 1334 i Sakskøbing beseglede en kontrakt mellem Junker Otto og grev Johan af Henneberg. 1338 var han i alt fald død, thi da nævnes hans enke, Gertrud Jensdatter, og det bliver således den anden Bo Falk, som forekommer efter denne tid, og som bestandig optræder som en trofast tilhænger af kongehuset. Han er 1343 med sin broder Peder forlover ved fredsslutningen i Vordingborg og en af de 24 mænd, blandt hvilke udsendinge skulde vælges til det berammede møde med kong Magnus’ udsendinge, men samme år fanges han af holstenerne i det uheldige sammenstød ved Fladså Mølle. Fangenskabet blev dog kun af kort varighed, thi året efter beseglede han forliget i Sønderborg. 1346 var han endnu kun væbner, men 1350 var han ridder, ledsagede kongen på tysklandsrejsen og afsluttede med flere rigsråder i Lübeck et forbund mellem kongen og de mecklenburgske hertuger. Da kongen 1352 forlod riget, var hr. Bo det fornemste verdslige medlem i det da indsatte regeringsråd. I 1356 nævnes han som anfører for en del i Sjælland samlede krigsfolk og blev samme år fanget på en sendefærd til Sverige. Hr. Bo, der endnu synes at have levet 1366, ejede Vallø og angives at have været gift med Cæcilie, datter af marsken hr. Erik Nielsen Gyldenstjerne og datterdatter af den bekendte marsk Peder Vendelbo.

Eksterne kilder og henvisninger

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://runeberg.org/dbl/5/0051.html
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes