Quantcast
peoplepill id: birgitte-bruun
BB
1 views today
1 views this week
Birgitte Bruun

Birgitte Bruun

Danish actress
Birgitte Bruun
The basics

Quick Facts

Intro Danish actress
Is Actor Singer Voice actor
From Denmark
Type Film, TV, Stage & Radio Music
Gender female
Birth 18 June 1953, Copenhagen, Denmark
Age 67 years
Star sign Gemini
Education
Odense Teater
Instruments:
Voice
Peoplepill ID birgitte-bruun
The details (from wikipedia)

Biography

For alternative betydninger, se Birgitte Bruun.

Birgitte Bruun (født 18. juni 1953) er en dansk skuespiller og sanger.

Liv og karriere

Hun er født i København og voksede op i Long Beach, Californien, til hun som 14-årig kom hjem til Danmark.

Bruun blev efter studentereksamen (Ordrup Gymnasium, 1972) uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater ved rektor Grethe Holmer i 1975 og har siden optrådt i bl.a. revyer, musicals og lystspil på Det Ny Scala (Nørrebros Teater), Det Ny Teater, ABC Teatret, Odense Teater, Det Danske Teater, Det Ny Musikteater, Jørgen Blaksted Turneen, Harald Jørgensen Turneen, Folketeatret og andre steder. Revyerne har været Rottefælden 1978, 1980 og 1982 og Nykøbing Falster Revyen i 1981. Bruun har ofte optrådt i gæstespil og på turneer i udlandet og har været fast ensemblemedlem af den satiriske berlinske cabaretscene Kartoon.

Hun har siden 1983 specialiseret sig i fortolkninger af sange af bl.a. Bertolt Brecht, Poul Henningsen, Kai Normann Andersen, Jacques Brel og H.C. Andersen på dansk, tysk, og engelsk. Brecht er blevet hendes speciale – oprindeligt inspireret af undervisning og masterlære hos den legendariske Brecht-fortolker fra Berlin Ensemble, Gisela May. I 1990'erne studerede Bruun chanson-sang hos docent ved Det Rytmiske Konservatorium (Hanns Eisler), jazzsangerinden Ruth Hohmann.

Pianister og kapelmestre, som Bruun har samarbejdet med , er bl.a. Torben Kjær, Henrik Sørensen, Leif Greibe, Henrik Krogsgaard, og Svenn Skipper, samt Gisela Mays kapelmester Manfred Schmitz (Berlin).

Sideløbende med skuespillerkarrieren har Bruun uddannet sig på det engelske college British School of Homoeopathy i Bath og har i dag egen homøopatisk praksis i København.

Bruun er kunstnerisk leder af Cabareten, en turnerende scene for litterær cabaret. Desuden underviser hun og holder foredrag.

Birgitte Bruun er niece og guddatter til skuespilleren Birgitte Price (som hun er opkaldt efter).

Filmografi

  • Familien Gyldenkål (1975)
  • Kassen stemmer (1976)
  • Familien Gyldenkål sprænger banken (1976)
  • Familien Gyldenkål vinder valget (1977)
  • Ved vejen (1988)
  • 17 op - Sallys Bizniz (1989)
  • Lykkevej (2003)

Tv-serier

  • Matador (1978-1981)
  • Kirsebærhaven 89 (1989)

Legater og hædersbevisninger

  • 1985: Heiberg Selskabets Medalje
  • 1986: Albertslund Kulturpris
  • 1990: Jord-og Betonarbejdernes Alternative Kulturpris
  • 1991: LO's Kultur
  • 1993: Augustinus Fonden, Knud Højgaard Fonden
  • 2003: Gelsted-Kirk-Schærfig Kulturprisen og Ole Haslunds Kunstnerlegat
  • 2005: Jyllands-Postens Fonds legatophold i Berlin, samt Ernst B. Sunds Rejselegat.
  • 2006: Hvass Fondens Rejselegat samt Karen Marie Thorsens Legat
  • 2008: Thorvald Larsens og fru Ingeborg Skovs Fonds Legat
  • 2009: Dansk Dramatikeres Arbejdslegat
  • 2011: Peter Lies Mindelegat til sangstudier i USA

Eksterne henvisninger

Autoritetsdata
Autoritetsdata
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 16 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/2462
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=124
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=10114
http://www.scope.dk/person.php?id=18019
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=250849
https://www.allmovie.com/artist/p133192
https://danskefilmstemmer.dk/Person.php?pid=1466
//musicbrainz.org/artist/baaded8d-0c24-4dd2-a4f0-7fdd19b3c2b0
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes