Quantcast
peoplepill id: bert-paige
BP
1 views today
2 views this week
Bert Paige

Bert Paige

Belgian composer
Bert Paige
The basics

Quick Facts

Intro Belgian composer
Was Musician Composer
From Belgium Netherlands
Type Music
Gender male
Birth 15 October 1920, Ghent, County of Flanders, Kingdom of France, Belgium
Death 9 October 1987, Laren, North Holland, Netherlands (aged 67 years)
Star sign Libra
Awards
Golden Harp  
Instruments:
Trumpet
The details (from wikipedia)

Biography

Bert Paige, echte naam Albert Lepage, (Gent, 15 oktober 1920 – Laren (Noord-Holland) (Nederland), 9 oktober 1987) was een Vlaams orkestleider en arrangeur, die voornamelijk werkzaam was in Nederland.

Zijn muzikale opleiding kreeg hij aan het Conservatorium van Gent. Hij kreeg daar onderwijs in harmonieleer, contrapunt, orkestratie en trompet. Hij kwam in 1943 als trompettist in dienst bij orkestleider Robert de Kers. Van daaruit vertrok hij naar de Nederlandse The Ramblers (1950-1957). Daarna werd hij arrangeur bij Dureco.

Paige begeleidde en arrangeerde vanaf de begin jaren zestig tal van Nederlandse artiesten, meest artiesten bij platenlabel Phonogram en haar sublabels. Onder meer Wim Sonneveld ("Het dorp"), Conny Vandenbos, Jules de Corte, Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy, Liesbeth List en Saskia en Serge maakten gebruik van zijn diensten. In die jaren was hij ook veelal arrangeur van songfestivalliedjes waaronder ook van de winnaars 'n Beetje van Teddy Scholten en De troubadour van Lenny Kuhr. Hij was vaste gast bij een aantal televisieprogramma’s van de VARA (Showboat en Met de muziek mee) en AVRO. Bij die laatste omroep had hij een eigen TV-orkest. Hij heeft regelmatig arrangementen voor het Metropole Orkest geschreven. Zijn eigen muziek was soms te horen bij hoorspelen. In totaal zijn er ongeveer 2200 arrangementen/composities van hem bekend, de meeste geschreven voor het Metropole Orkest.

In 1971 werd hij onderscheiden met de Gouden Harp van Conamus.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.muziekschatten.nl/action/wiki?page=http://www.wiki.muziekschatten.nl/wiki/Bert_Paige
http://www.45cat.com/45_arranger.php?ta=Bert+Paige
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes