Quantcast
peoplepill id: bernard-mioen
BM
1 views today
8 views this week
Bernard Mioen

Bernard Mioen

Belgian painter
Bernard Mioen
The basics

Quick Facts

Intro Belgian painter
Was Painter
From Belgium Netherlands
Type Arts
Gender male
Birth 1774, Kortemark, Belgium
Death 1851, Roeselare, Belgium (aged 77 years)
Family
Children: Aimée Rodenbach-Mioen
The details (from wikipedia)

Biography

Bernard Mioen (Kortemark, 1774 – Roeselare, 1851) was een Vlaamse kunstenaar.

Biografie

Mioen was een kunstschilder die zijn opleiding genoot aan de Academie van Brugge in het begin van de negentiende eeuw. Hij werkte aan in het atelier van Regnault te Parijs. Hij vestigde zich als schilder en decorateur in Roeselare, waar hij een eigen academie leidde. Zijn dochter Aimée Bellarmine Mioen was een leerlinge van hem.

Zijn werk is hoofdzakelijk religieus van aard. Hij schilderde in een neoklassieke stijl, maar maakte gaandeweg een evolutie naar de romantische stijl. Vooral in kerken is heel wat werk van hem bewaard. Dit is onder meer het geval in de Sint-Michielskerk te Roeselare, de Sint-Amanduskerk te Hooglede, de O.-L.-Vrouwekerk in Schore, de Sint-Petruskerk in Ledegem en de Sint-Amandus en Annakerk in Otegem. Mioen overleed toen zijn atelier in 1851 afbrandde.

Bron

  • Michiel DEBRUYNE. Lexicon van de West-Vlaamse beeldende kunstenaars.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 25 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes