Quantcast
peoplepill id: bent-bertramsen
BB
1 views today
1 views this week
Bent Bertramsen

Bent Bertramsen

Danish journalist
Bent Bertramsen
The basics

Quick Facts

Intro Danish journalist
Was Journalist
From Denmark
Type Journalism
Gender male
Birth 21 February 1941, Kastrup, Denmark
Death 23 February 1997, Sharm el-Sheikh, Egypt (aged 56 years)
Star sign Pisces
Politics Conservative People's Party
Education
Danish School of Journalism
Peoplepill ID bent-bertramsen
The details (from wikipedia)

Biography

Bent Juhl Bertramsen (født 21. februar 1941 i Kastrup, død 23. februar 1997 i Sharm el-Sheikh, Egypten) var en dansk journalist.

Bertramsen er født i Kastrup, men voksede op i Tønder. Han fik sin journalistuddannelse fra dagbladet Vestkysten i Esbjerg og blev som 22-årig ansat i Danmarks Radio. I 1965 opnåede han at blive den yngste nyhedsoplæser på TV-Avisen, et job han bestred de næste syv år frem til begyndelsen af 1972. Han huskes også som medvært på Næste uges TV op igennem 70'erne og 80'erne. I 1970 modtog han Se og Hørs Seerpris.

I 1989 fratrådte han sin stilling i Danmarks Radio til fordel for freelance journalist-opgaver, bl.a. på den københavnske Kanalen. Han vendte dog i 1992 tilbage til DR i et mere tilbagetrukket job, da han fik ansættelse på kanalens udenrigstjeneste og var ved sin død tilknyttet kortbølgeradioen.

Bertramsen var folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, men blev ikke valgt.

Han var medlem af Rundskuedagens bestyrelse. I 1971 grundlagde han sammen med den ungarske filmfotograf Gergely Szabo "Gullash-Selskabet". Selskabet har ca. 50 medlemmer, hvor formålet er at tage til Budapest én gang om året og spise gullash med dertil hørende drikkevarer. Han blev i 1988 formand for Dansk-Ungarsk Forening.

Bent Bertramsen var en aktiv dykker i sin fritid og var i 1969 medstifter af frømandsklubben Helgoland. Han døde i Egypten, hvor han dykkede i Det Røde Hav.

Bertramsen er begravet på Tønder Kirkegård.

Eksterne henvisninger

Artiklen om Bent Bertramsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://gravsted.dk/person.php?navn=bentbertramsen
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/6253
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=5065
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=19403
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes