Quantcast
peoplepill id: bartomeu-amengual-andreu
BAA
1 views today
1 views this week
Bartomeu Amengual Andreu

Bartomeu Amengual Andreu

Spanish economist and journalist
Bartomeu Amengual Andreu
The basics

Quick Facts

Intro Spanish economist and journalist
Is Economist Journalist
From Spain
Type Finance Journalism
Gender male
Birth Felanitx, Majorca, Balearic Islands, Spain
Peoplepill ID bartomeu-amengual-andreu
The details (from wikipedia)

Biography

Bartomeu Amengual Andreu. (Felanitx, Mallorca, 1866 — Barcelona, 1961). Va ser periodista, economista i jurista. Estudià dret a la Universitat de Barcelona.

Establert a Barcelona el 1894, ocupà diversos càrrecs relacionats amb el sector de l'economia i del comerç —impulsor de la Zona Franca de Barcelona, secretari de la Cambra de Comerç (1904) i fundador dels sindicats d'iniciativa i societats d'atraccions de forasters de Barcelona (1907) El 1902, fou secretari de la Cambra i Navegació de Barcelona i va ocupar càrrecs en el Consell d'Economia Nacional de Madrid. El 1909 va fundar la Societat d'Atracció de Forasters de Barcelona. També participà en empreses nacionals i internacionals, i en l'organització de cursets especials.

Com a periodista va escriure en diverses publicacions d'àmbit català i estranger sobre economia i literatura. Va escriure El Felanigense, va col·laborar a l'Almudaina de Palma i fou crític teatral del Diari de Barcelona entre 1896 i 1905.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0003420.xml
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes