Quantcast
peoplepill id: bangone-borbely-ildiko
BBI
1 views today
1 views this week
Bangóné Borbély Ildikó
Mens

Bangóné Borbély Ildikó

Bangóné Borbély Ildikó
The basics

Quick Facts

Intro Mens
Is Politician
Field Politics
Gender female
The details (from wikipedia)

Biography

Bangóné Borbély Ildikó (1972–) óvónő, politikus, 2014 óta a Magyar Szocialista Párt színeiben országgyűlési képviselő, a párt elnökségi tagja.

Élete

Nádudvaron nevelkedett, a gimnázium elvégzése után a központi óvodában két évig óvónőként dolgozott, 1992-ben pedig az óvoda gazdasági vezetője lett. 1995-ben a Budapesti Gazdasági Főiskolán gazdaságvezetői képesítést szereztem, majd 2001-ben lányai születésekor tért haza Kabára.

2005-ben hozta létre az Összefogás a Sárréti Kistérségért Egyesület névre hallgató civil szervezetet, amely különböző díjakat ad át rendszeresen („Önzetlenségi díj”, Év Polgármestere”, „ Év vállalkozója”). Az egyesület képviseletében rendszeresen részt vett a „Roma Kerekasztal” megbeszélésein, minden évben több kulturális rendezvény lebonyolításában vesz részt. 2005-től a Leader+ vidékfejlesztési program térségi vezetője volt. 2008-ban cégvezetője lett a Bihar-Sárrét Összefogás Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.-nek, amely ellen két év múlva ügyészségi nyomozás indult hűtlen kezelés miatt és felszámolás alá is került.

2012-ben jelentkezett a SZIE-ABBK óvodapedagógus/cigány-roma szakirány képzésre.

Politikai pályafutása

2003-ban lépett be a Magyar Szocialista Pártba, előbb a megyei választmány tagja, majd 2008-ben a nádudvari szervezet elnöke volt, 2010-ben a megyei elnökség tagjává választották. A 2010-es önkormányzati választásokon a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja lett. 2011-ben a püspökladányi időközi országgyűlési választásokon az MSZP jelöltje volt, mindegyik választáson harmadik helyen végzett a fideszes Bodó Sándor, illetve a Jobbik jelöltje mögött. 2012-ben az Országos Elnökség és a Választmány tagjává választották.

A 2014-es magyarországi országgyűlési választáson az MSZP több másik párttal választási szövetséget alkotva Összefogás néven indult, a lista 20. helyén szerepelt, továbbá a Hajdú-Bihar megyei 5. sz. országgyűlési egyéni választókerületben indult, ahol azonban csak harmadik helyen végzett, ismét a fideszes és jobbikos jelöltek mögött. Az országos listáról bekerült az MSZP-frakcióba. A parlamentben a Törvényalkotási bizottság és a Népjóléti bizottság tagja.

Családja

Húszéves korában házasodott össze férjével, három gyermeke van, két iker lány és egy fiú.

Jegyzetek

További információk

  • Politika Politikaportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Bangóné Borbély Ildikó

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes