Quantcast
peoplepill id: awich
A
3 views today
2 views this week
Awich

Awich

Japanese rapper
Awich
The basics

Quick Facts

Intro Japanese rapper
A.K.A. Akiko Urasaki, Asia Wish Child, AWC
Is Rapper
From Japan
Type Music
Gender female
Birth 16 December 1986, Naha, Japan
Age 35 years
Star sign Sagittarius
Audio
Spotify
The details (from wikipedia)

Biography

Akiko Urasaki (Naha, Japan, 16. prosinca 1986.), poznatija po svom umjetničkom imenu Awich (エーウィッチ Awhich), japanska je reperica, pjevačica, pjesnikinja i redateljica videospotova. Umjetničko ime je uzela kao skraćenicu od Asia Wish Child, što je doslovni prijevod, s japanskog na engleski jezik, njenog osobnog imena Akiko (亜希子).

Rođena je u Nahi, gradu na otoku Okinawi u Japanu. Srednju školu je završila na Okinawi, dok je titulu prvostupnice poduzetništva i marketinga stekla u Sjedinjenim Američkim Državama. Tijekom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, udala se i dobila dijete (Toyomi Jah’mira) s Amerikancem koji je poginuo 2011. godine, odmah nakon što je završila studij. Nakon toga se zajedno s djetetom vratila u Japan gdje je osnovala producentsku kuću Cipher City kako bi promovirala lokalne glazbenike.

Počela je pisati poeziju i pjesme s trinaest godina, a njen prvi doticaj s hip-hop glazbom bio je album Tupaca Shakura All Eyez on Me. Engleski jezik naučila je slušajući svog idola, gledajući njegove intervjue te čitajući knjige. Godine 2006. objavila je svoj prvi album, odnosno EP Inner Research. Iste godine otišla je studirati u Atlantu, Georgiju. Godinu kasnije objavila je prvi studijski album Asia Wish Child. Sljedeći studijski album 8 objavila je tek deset godina kasnije, u suradnji s Chakijem Zuluom.

Diskografija

Studijski albumi
  • Asia Wish Child (2007.)
  • 8 (2017.)
EP-ovi
  • Inner Research (2006.)

Izvori

  1. Biografija Awich Awich (pristupljeno 21. ožujka 2018.)
  2. Reperica - Awich The Japanese Rap (pristupljeno 21. ožujka 2018.)
  3. Frank, Alex: Upoznajte Akiko Urasaki, repericu s Okinawe koja je naučila engleski jezik slušajući Tupacove pjesme - i poslušajte njenu novu pjesmu Vogue, 30. rujna 2014. (pristupljeno 21. ožujka 2018.)

Vanjske poveznice

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 31 Dec 2019. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://awich.jp/bio/
http://thejapaneserap.com/rapper/awich/
https://www.vogue.com/article/meet-akiko-rapper-learned-english-from-tupac-songs
http://awich.jp/
https://www.discogs.com/artist/517083-Awich
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes