Quantcast
peoplepill id: aule-manli-torquat
AMT
1 views today
1 views this week
Aulus Manlius Torquatus

Aulus Manlius Torquatus

Italian military personnel
Aulus Manlius Torquatus
The basics

Quick Facts

Intro Italian military personnel
Is Military personnel
From Italy
Type Military
Gender male
The details

Biography

Aule Manli Torquat (en llatí Aulus Manlius Torquat) va ser un magistrat romà que va viure al segle i aC. Era probablement fill d'Aule Manli Torquat (pretor 70 aC). Formava part de la gens Mànlia i era de la família dels Manli Torquat.

Va ser pretor l'any 52 aC i va presidir el tribunal del judici contra Tit Anni Papià Miló per suborn. A la Segona guerra civil romana iniciada l'any 49 aC va abraçar el partit de Gneu Pompeu Magne i després de la derrota d'aquest a la batalla de Farsàlia (48 aC) es va retirar a Atenes on va viure en exili (era a Atenes l'any 45 aC). Va ser íntim amic de Ciceró que li va dirigir quatre cartes mentre va durar el seu exili.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 30 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus:text:1999.02.0022:text%3DF:book%3D6:letter%3D3
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes