Quantcast
peoplepill id: antonio-lizarraga
ALYE
1 views today
1 views this week
Antonio Lizárraga y Esquiroz

Antonio Lizárraga y Esquiroz

Spanish military officer
Antonio Lizárraga y Esquiroz
The basics

Quick Facts

Intro Spanish military officer
Was Military officer
From Spain
Type Military
Gender male
Birth 22 January 1817, Pamplona, Spain
Death 7 December 1877, Rome, Italy (aged 60 years)
Star sign Aquarius
The details

Biography

Antonio Lizárraga i Esquiroz (Pamplona, Navarra, 22 de gener de 1817 - Roma, Itàlia, 7 de desembre de 1877) fou un general carlista.

Als disset anys ingressà com a voluntari en l'exèrcit carlista, servint primer en el batalló de guies de Zumalacárregui. El 1833 ascendí a oficial, assistí a les batalles de Barbastre i Osca i fou ferit a l'acció d'Oristà. Prengué part en successives accions fins a acabar la guerra, després del conveni de Vergara entrà en l'exèrcit nacional amb el grau de tinent que ja tenia en el carlista i sempre observà una conducta exemplar, distingint-se pel seu valor i disciplina i guanyant-se l’estima i confiança dels seus caps.

En esclatar la tercera guerra carlina, i ja sent tinent coronel, tornà a les files dels carlistes, sent anomenat comandant general de Guipúscoa, després de l'Exèrcit carlí del Centre, del que fou substituït per Antonio Dorregaray y Dominguera, i, ja per últim, de Catalunya. Defensà la plaça de la Seu d'Urgell contra l'exèrcit assetjador del general Martínez-Campos, i només es rendí després d'una aferrisada defensa sent fet presoner i portat a Madrid (1875).

Fou un home actiu i emprenedor i prengué part en totes les operacions de la guerra, el mateix en les estratègiques que en les administratives i tècniques.

Bibliografia

  • Enciclopèdia Espasa Volum núm. 30, pàg. 1210 (ISBN 84-239-4530-8)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://books.google.cat/books?id=8PECAAAAYAAJ&pg=PA314&dq=dorregaray+ejercito+del+centro+antonio+lizarraga&hl=ca&sa=X&ei=VSYNUrXLOaj07Abvq4CoBw&ved=0CEAQ6AEwAg#v=onepage&q=dorregaray%20ejercito%20del%20centro%20antonio%20lizarraga&f=false
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes