Quantcast
peoplepill id: antoni-pons-i-cirac
APIC
1 views today
1 views this week
Antoni Pons i Cirac
Spanish sculptor

Antoni Pons i Cirac

Antoni Pons i Cirac
The basics

Quick Facts

Intro Spanish sculptor
Was Artist Sculptor
From Spain
Field Arts
Gender male
Birth 1921, Maella, Matarraña/Matarranya, Teruel Province, Spain
Death 14 April 1998 (aged 77 years)
Awards
Creu de Sant Jordi 1990
The details (from wikipedia)

Biography

Antoni Pons i Cirac (Maella, Matarranya, 1921 - Barcelona, 14 d'abril de 1998) ha estat un artesà del vidre català.

Biografia

Es traslladà de petit a Barcelona. Va entrar a treballar en el taller de Josep Pallés, qui també es dedicava a tallar el vidre. Amb el seu germà va crear l'empresa de transformació de vidre Pons Germans, i paral·lelament a la seva obra industrial va començar a realitzar una obra de creació personal i artística. El 1953 va participar en la I Exposició d'Arts Plàstiques de Madrid, amb enorme èxit es decidí a dedicar-se exclusivament a la talla artística. El 1969 va mostrar per primera vegada els seus quadres de cristall, i se li va concedir el premi a la millor exposició realitzada aquell any a Barcelona. J. F. de Lasa li va dedicar el film Les mans de Pons Cirac (1967).

En 1982, amb motiu del 125 aniversari del Banco de Bilbao, mostrà la seva obra completa en una exposició antològica. En 1983 va rebre un homenatge a Maella i se li dedica un carrer i el 1989 es creà el Museu Pons Cirac a Roda de Berà. El 1990 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 02 Aug 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Antoni Pons i Cirac

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes