Quantcast
peoplepill id: antoni-mir-i-fullana
AMIF
3 views today
3 views this week
Antoni Mir i Fullana
Filòleg i promotor cultural mallorquí

Antoni Mir i Fullana

Antoni Mir i Fullana
The basics

Quick Facts

Intro Filòleg i promotor cultural mallorquí
Is Philologist
From Spain
Field Social science
Gender male
Birth 1956, Palma de Mallorca, Balearic Islands, Spain
Age 66 years
Awards
Creu de Sant Jordi 2003
The details (from wikipedia)

Biography

Antoni Mir i Fullana (Palma, 1956) és un filòleg i promotor cultural mallorquí, que ha desenvolupat la seva carrera com a impulsor i gestor d'entitats i projectes culturals des de les Illes Balears i Catalunya.

Biografia

Va ser president de l'Obra Cultural Balear entre els anys 1991 i 2003.

El 2004 forma part del Govern de la Generalitat de Catalunya com a Secretari General de Política Lingüística. Després rep l'encàrrec de crear el projecte Linguamón - Casa de les Llengües, programa acordat pel mateix Govern el 2005 i, actualment, consorci públic (format pel Govern de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona) dedicat a la difusió, valoració i salvaguarda del patrimoni lingüístic del planeta.

La seva tasca ha estat reconeguda amb el Premi Nacional del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (1997) i el Premi Creu de Sant Jordi (2003), màxima distinció honorífica del Govern principatí. També ha fet sèries per internet sobre multilingüisme com Veus expertes i Veus unides (amb Noam Chomsky o Kiyo Akasaka) i ha estat creador el 1987 dels Premis 31 de Desembre de l'OCB i del format retransmès anualment per TVC.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Antoni Mir i Fullana

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes