Quantcast
peoplepill id: antoni-esteve-i-aviles
AEIA
1 views today
1 views this week
Antoni Esteve i Avilés
Spanish journalist

Antoni Esteve i Avilés

Antoni Esteve i Avilés
The basics

Quick Facts

Intro Spanish journalist
Is Journalist Businessperson Professor
From Spain
Field Academia Business Journalism
Gender male
Birth 1955, Barcelona, Barcelonès, Barcelona Province, Spain
Age 67 years
The details (from wikipedia)

Biography

Antoni Esteve i Avilés (Barcelona, 1955) és un periodista català. Propietari, amb la seva dona, Victòria Piany, del Grup Lavinia. Esteve va començar en el món del periodisme a Mundo Diario i a Ràdio Peninsular. Va treballar a Televisió Espanyola en diferents etapes, durant catorze anys, i entremig a El Periódico de Catalunya. Durant quatre anys va ser corresponsal a París i, durant quatre anys més, a Roma.

Biografia

Esteve va néixer en una família amb negocis propis a l'entorn del món de la indústria tèxtil. Va estudiar Ciències Empresarials a ESADE, però va deixar-ho a mitges per ser periodista. Aleshores escrivia poemes a les fitxes perforades de l'IQS els anys 1973-1974, com a membre del Club de Poetes de la Fitxa Perforada.

Esteve va ser regidor del PSUC al primer ajuntament democràtic d'Arenys de Mar, l'any 1979 va impulsar la primera emissora municipal de Catalunya, Ràdio Arenys. Políticament, va passar pel PSUC, en una època arenyenca molt influïda per l'independentista Fèlix Cucurull, del PSAN.

Toni Esteve va ser corresponsal de Mundo Diario al Maresme, i va saltar a TVE i, després, a la redacció d'El Periódico de Catalunya.

Grup Lavinia

El 1994 el Grup Lavinia va muntar Barcelona Televisió, el primer client de la productora d'Esteve i Piany. El 1995 van muntar Mediàpolis, primer directori de mitjans de comunicació a Internet, amb enllaços a webs de mitjans i recursos per a periodistes, amb un notable èxit a França, on entre 1997 i 1998 va ser el més visitat. El 1996 van participar, amb Vicent Partal, de La infopista, que mostra els primers bàners de publicitat, de Lavinia. Després vindrien les webs de Catalunya Ràdio i COM Ràdio a fer streaming.

El 1999 van fundar el digital de la Diputació de Barcelona, La Malla, una iniciativa de Lavinia innovadora en continguts multimèdia, grafisme i animacions. El periodista Joan Francesc Cànovas va ser el primer director. Abans de l'any 2000 una altra innovació: un sistema de reconeixement de música amb més de 100.000 peces, que s'identificaven durant els tres primers segons de reproducció.

També és professor de la Universitat Pompeu Fabra del taller de Televisió i Internet, imparteix classes a la redacció integrada, des de la primera promoció de la UPF.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Antoni Esteve i Avilés

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes