Quantcast
peoplepill id: anny-winther
AW
1 views today
1 views this week
Anny Winther

Anny Winther

Danish politician
Anny Winther
The basics

Quick Facts

Intro Danish politician
Is Politician
From Denmark
Type Politics
Gender female
Birth 5 May 1951, Himmerland, Denmark
Age 69 years
Star sign Taurus
The details

Biography

Anny Winther (født 5. maj 1951) er en dansk politiker, der i perioden 2007-2013 var borgmester i Rebild Kommune, valgt for Venstre. Hun er desuden formand for KL's social- og sundhedsudvalg.

Winther, der er opvokset i og omkring Støvring, er uddannet hospitalsøkonoma og senere merkonom i regnskabsvæsen og statsautoriseret ejendomsmægler. Hun var genmem 20 år regnskabschef i KK Fritidshuse, der ejes af hendes mand. Hendes politiske karriere begyndte i 1990, da hun blev medlem af Støvring Kommunalbestyrelse. Fra 1998 til 2007 var hun borgmester i Støvring Kommune. Efter strukturreformen blev hun den første borgmester i den nye store Rebild Kommune. Efter kommunalvalget i 2009 så det i første omgang som ud som om Venstre måtte afgive borgmesterposten, men takket være en konstituering med Socialdemokraterne og Konservative – svarende til 17 ud af 25 byrådsmedlemmer – lykkedes det hende at beholde posten.

I forbindelse med den såkaldte Rebild-sag og Rebild Kommunes afskedigelse af kommunaldirektøren, socialdirektøren og familie- og handicapchefen, krævede DF's byrådsmedlem Rikke Karlsson, at Anny Winther går af.

Referencer


Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artiklen om politikeren Anny Winther kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-49771680:forventer-at-borgmesteren-g%C3%A5r-af.html?rss
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes