Quantcast
peoplepill id: annita-gyldtenungae
AG
1 views today
1 views this week
Annita Gyldtenungæ
Swedish actress

Annita Gyldtenungæ

Annita Gyldtenungæ
The basics

Quick Facts

Intro Swedish actress
Was Actor
From Sweden
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 6 January 1917, Gothenburg, Sweden
Death 14 July 1945 (aged 28 years)
Star sign Capricorn
The details (from wikipedia)

Biography

Annita Ebba Margareta Gyldtenungæ, född Nyström den 6 januari 1917 i Göteborg, död 14 juli 1945 i Stockholm, var en svensk skådespelare.

Gyldtenungæ filmdebuterade 1939 i Emil A. Lingheims Kalle på Spången och hann göra fem filmer innan hon avled 28 år gammal. Hon var från 1941 gift med kamrer Gunnar Lindemark.

Filmografi

  • 1939 – Kalle på Spången
  • 1941 – I natt – eller aldrig
  • 1941 – Landstormens lilla argbigga
  • 1943 – Kvinnor i fångenskap
  • 1943 – Som du vill ha mej

Referenser

  1. ^ [ ] ”Annita Gyldtenungæ”. Svensk Filmdatabas. http://sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=60686. Läst 1 april 2014. 
  2. ^ Dagens Nyheter 23 december 1941 sid.10

Externa länkar

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 16 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Annita Gyldtenungæ

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes