Quantcast
peoplepill id: ali-ibn-raixid
AIR
6 views today
6 views this week
Ali ibn Raixid

Ali ibn Raixid

Ali ibn Raixid
The basics

Quick Facts

Gender male
The details (from wikipedia)

Biography

Alí ibn Ràixid fou emir Awlad Mandil dels maghrawes del Chelif.

A la mort del seu pare Rashid ibn Muhammad vers el 1310, era encara molt jove i es va optar per treure'l del Chelif i fou portat com a refugiat a la cort marínida, on la seva tia era la vídua del sultà Yusuf ibn Yakub (que va morir el 1307). Es va criar a la cort i quan fou adult va participar en les campanyes del marínides contra Tlemcen que van portar a la seva ocupació el 1337. Però quan el sultà marinida fou derrotat a Kairuan el 1348, es va apoderar de Miliana, Ténès, Brechk i Cherchell i va restablir l'emirat del Chelif com l'havien tingut els seus ancestres. Va demanar als marínides de reconèixer-lo a canvi del seu suport contra els abdalwadites que resorgien, però no ho va aconseguir. Ali especulava que els abdalwadites respectarien el principat, però es va equivocar i fou derrotat per aquests i es va suïcidar (vers 1351/1352). El seu jove fill Hamza ibn Ali va ser portat a Fes per ser criat com un marínida.

Bibliografia

  • Enciclopèdia de l'Islam, s.v. Mandil, VI, 388-389
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 30 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes