Quantcast
peoplepill id: adriana-aguirre
AA
1 views today
5 views this week
Adriana Aguirre

Adriana Aguirre

Argentinian actor
Adriana Aguirre
The basics

Quick Facts

Intro Argentinian actor
Is Actor
From Argentina
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 16 December 1951
Age 69 years
Star sign Sagittarius
The details (from wikipedia)

Biography

Adriana Beatriz Aguirre (Santu tomé , Santa Fe, 16 d'avientu de 1951) ye una actriz y ex vedette arxentina. Trabayó en catorce películes arxentines y en más de 20 obres de teatru.

Carrera

Empezó la so carrera estudiando teatru a fines de los años 1960. Empecipióse trabayando como actriz nel teatru a principios de los años 1970. En 1972, con 21 años debutó nel cine, na película La sorrisa de ma, onde llogró un papel secundariu. Recién na película Don Carmelo Il Capo, de 1976, desempeñó un papel protagonista, interpretando a Lulú. Mientres esa década filmó la mayor parte de les sos películes, que yeren xeneralmente de xéneru risible. Participó de grandes ésitos como El picnic de los Campanelli (1972), Siempres fuimos compañeros (1973), Rolando Rivas, taxista (1974) y Alcuentros cercanos con señores de cualquier tipu (1978). La so última incursión en cine foi Gran Valor na Facultá de Medicina, xunto a Juan Carlos Calabró, nel añu 1981.

Nos años siguientes dedicar al teatru nuevamente y foi cuando se consagró como vedette, xunto a Graciela Alfano y Alejandra Pradón, ente otres. En 1995, trabayó na serie de televisión, Como pan caliente.

Nel añu 1998 casóse col so polémicu home Héctor Ricardo García, nuna ceremonia d'estilu griegu, depués de trés años de novialgu.

Ente los años 2001 y 2003 producióse un resurdimientu de la so fama, al ser convidada recurrente en programes de televisión como Rumores, Intrusos nel Espectáculu o ZapTV, onde protagonizó engarradielles con otros mediáticos como Guido Süller, Silvia Süller, o'l so propiu home, Ricardo García.

En mayu de 2005 foi asaltada y cutida nel so departamentu del barriu porteño de Palermo.

En 2007 remaneció na TV, siendo convidada de dellos programes como Los Profesionales de siempre y el de Susana Giménez, por tener una rivalidá con Graciela Alfano. Participó de la segunda edición de Cantando por un Suañu, a partir d'ochobre d'esi añu.

El 15 d'abril de 2008 empecipió la so participación nel programa conducíu por Marcelo Tinelli, Showmatch, formando parte del segmentu Baillando por un Suañu 2008. Na tercer selmana, col ritmu Rock'n Roll, quedó esaniciada pol votu del públicu, recibiendo 48,2% de los votos, contra'l 51,8% llográu pola pareya conformada por Kenita Larraín y Martín Whitencamp.

En xunu de 2010, foi la figura convidada na primer escena de "la emplegada pública" del programa Susana Giménez.

Cine

  • 1972: La sorrisa de ma
  • 1972: El picnic de los Campanelli
  • 1973: El deséu de vivir
  • 1973: Siempres fuimos compañeros
  • 1974: Clínica con música
  • 1974: Rolando Rivas, taxista
  • 1975: Los chiflados del batallón
  • 1975: La super, super aventura
  • 1975: Les procesaes
  • 1976: Los mozos crecen
  • 1976: Don Carmelo Il Capo
  • 1976: La guerra de los sostenes
  • 1978: Alcuentros bien cercanos con señores de cualquier tipu
  • 1981: Gran Valor na Facultá de Medicina
  • 2018: La vida ensin rellumos

Televisión

  • 1982: Sexcitante
  • 1995: Como pan caliente
  • 1997: Mediudíes con Mauro
  • 2002: Zap TV
  • 2002: La tarde d'Adriana
  • 2007: Cantando por un suañu
  • 2008: Baillando por un suañu 2008
  • 2008: La nueche del domingu
  • 2010: Susana Giménez: La Emplegada Pública
  • 2010: Aguirre Show - Televisión de San Luis
  • 2012: Fort Night Show
  • 2014: Baillando por un suañu 2014 - Pareya convidada en ritmu Merengue al pie de Ricardo García

Teatru

  • 1976: El Gran Cambéu - Teatru Risible (güei Lola Menbrives) marca'l so debú na revista de la mano de Carlos A. Petit y xuntu al grupu de cómicos uruguayos Ricardo Espalter, Enrique Almada, Raimundo Sotu y Berugo Carámbula.
  • 1977: ¡Que piernes pal mundial! - Xuntu a Dringue Farías, Alfredo Barbieri, Vicente Rubino, Roberto García Ramos, Adriana Parets, Tini Araujo, Gissel Ducal y repartu.
  • 1978: Los reis en Tabarís - Teatru Tabarís, con Adolfo Stray, Dringue Farías, Alfredo Barbieri, Enguedeya Crucet, Vicente Rubino, Hellen Grant y Rodolfo Zapata.
  •  ????: Atrapaes ensin bikinis - Teatro Olimpo xunto a Gogo Andreu, Dringue Farias, Vicente Rubino, Alberto Anchart y repartu.
  • 1979: ¡Que Revista... en Tabarís - xunto a Dringue Farías, Lynn Allison, Atilio Pozzobon, Oscar Valicelli, Mario Sánchez, Enrique Ibarreta, Ballet Tabarís y Mimi Ardú. - Teatru Tabaris.
  • 1980: La Revista - Teatro Astro al pie de Juan Carlos Calabró, Ethel Colorado, Jorge Porcel, Tristan, Osvaldo Pacheco, Graciela Butaro, Isabel Coel, César Bertrand, Délfor Medina, Cachu Bustamante, Pepe Armil, Loanna Müller, Pina Pinal, Gabriela Muñoz y Silvia Rullan.
  • 1981: ¿Vio...La Revista? - Teatro Astro al pie d'Osvaldo Pacheco, Violeta Montenegro, Juan Carlos Calabró, Don Pelele, Tristan, Mario Sapag, Rudy Chernicoff, Graciela Butaro, Perlla Caron, Miguel Xordán, Cachu Bustamante, Moira Chapman, Jorge Juan, Fernando Reyna, Nancy Beguet, Cris Massaroni, Pina Pinal, Norma Liotine y Alicia Barcelo.
  • 1981: ¡¡Revistísima!! - Direición Carlos A. Petit xunto a Alfredo Barbieri, Don Pelele, Carlos Scazziotta, Nito Artaza, Susana Quinteros, Mario Fortuna, Nancy Rei, Mercedes Ludueña y Claudia Valenzuela.
  • 1982: El Revistón - Teatro Astro al pie de José Marrone, Mario Sapag, El to-Sam y Sulma, Miguel Xordán, Graciela Butaro, Pete Martin, Carlos Reyes, Lilian Asti y Alejandra Bel.
  • 1982: ¡Si... Fantástica! - Teatru Chigre de Villa Carlos Paz al pie d'Alfredo Barbieri, Rudy Chernicoff, Jorge Troiani, Tandarica, Karol Iujas, Susana Quinteros, Oscar Valicelli, Mario Fortuna, Rody Allocco, Pablo Rubio, Mercedes Ludueña, Claudia Valenzuela, Marcela Ducios y Claudia Fontán.
  • 1983: La revista multitudinaria - Teatro Astro al pie de Don Pelele, Mario Sánchez, Alfredo Barbieri, Orlando Marconi, Vicente Rubino, Roberto García Ramos, Nancy Rei, Jorge Juan, Claudia Valenzuela, Juan Vernet, Llixa Montes, Rita Rizzo, Sharito Poppe y Ballet Topless.
  • 1985: Revista de Carlos Paz - Xuntu a Pedrito Rico, Jorge Corona, Don Pelele y Sandra Villarruel.
  • 1986: Adriana 11 - Xuntu a Alfredo Barbieri, Vicente Rubino, Betty Flores y Karold Iujas.
  • 1987: Teatru El Nacional - Rosario - Xuntu a Hector Vicari, Alberto Anchart, Marcos Zucker y Tandarica.
  • 1988: La revista del Escolazo de Carlos A. Petit xunto a Mario Sapag, Tandarica, Alberto Anchart, Carlos Scazziotta, Patricia Vel, Betty Villar, Marité, Susana Torales y Hugo Varela.
  • 1989: Una revista de cinco estrelles de Carlos A. Petit xuntu Alfredo Barbieri, Don Pelele, Carlos Scazziotta, Alberto Anchart, Carlos Sánchez y Betty Flores.
  • 1990: Comedia nel Teatru Astral - Xuntu a Alfredo Barbieri y Manuel De Sabattini.
  • 1995: Equí ta La Revista - Xuntu a Darío Vittori, Nanci Guerrero, Paolo El Roqueru, Carlos Torres Vila, Les Guerreres, Gabriela Cook, Nano Medina y Juan Carlos Kuznir - Direición y musicalización: Jorge Gallu - Teatru Metropolitan.
  • 1997: Lloques por dolores - Xuntu a Ricardo García, Samantha Farjat, Isabel Salomón y Marcela Ortiz.
  • 1999: La doctora ta qu'ambura - Xuntu a Ricardo García y Sandra Domínguez - Teatru Provincial de Mar de la Plata.
  • 2002: El preciu del pudor - Xuntu a Pata Villanueva y Karina Ranni.
  • 2003: La nueche ta qu'ambura - Villa Carlos Paz al pie de Ricardo García, Mariana A, Tamara Paganini, Gustavo Rodríguez, Valeria Xibla y repartu.
  • 2008: Doña Flor y los sos dos homes - Mar de la Plata al pie de Carlos García y Santiago Bal.
  • 2012: Totalmente llocos - Teatru La Campana de Mar de la Planta al pie de La Tota Santillán, Ricardo García, Violeta Lo Re, Ayelén Paleo, Fernando Parra, Alberto Bianco, Melina Nicolás, Fernanda Jimeno, Gliceria Ibarra y Malena Fra.
  • 2013: Solamente amigos per un branu - Mar de la Plata. Multiespacio 5 Sentíos. Xuntu a Ricardo García, Martín Miranda y Alejandro Muñoz.
  • 2014: Son raxón - Teatro Arenales de Mar de la Plata al pie de Ricardo García.
  • 2015: Solo amigos per un branu - Teatro Arenales de Mar de la Plata al pie de Ricardo García y Daniel Cervera.
  • 2015/2017: Escastaes - Teatro Regina y xira nacional xunto a Luisa Albinoni, Mimí Pons, Silvia Peyrou, Beatriz Salomón, Noemí Alan, Patricia Dal, Sandra Smith, Pata Villanueva y Naanim Timoyko. Direición José María Muscari.

Discografía

  • 1977: Nun puedo mirate a los güeyos ésta nueche - (Simple) - POLYDOR
  • 1984: Pena por una pena - SKY

Videos Clips Musicales

  • 2013: "Qué tontu fui" - Al pie de Ricardo García.
  • 2013: "Si yo fuera'l to amante" - Al pie de Ricardo García.
  • 2013: "Más qu'un llocu" - Al pie de Ricardo García.
  • 2013: "Nun val la pena" - Al pie de Ricardo García.
  • 2013: "Amar o morrer" - Al pie de Ricardo García.
  • 2013: "Qué queda d'ésti amor" - Al pie de Ricardo García.
  • 2014: "La reina de la bailanta" - Al pie de Ricardo García.

Referencies

Enllaces esternos





The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://lamemoriaqueperdimos.blogspot.com/2007/05/el
http://www.youtube.com/watch?v=XyXAi_h-deA
http://www.sitiosargentina.com.ar/notes/mayu-2005/adriana-aguirre.htm
https://www.imdb.com/name/nm0013669
http://www.cinenacional.com/persones/index.php?persona=98
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes