Quantcast
peoplepill id: abah-anom-1
AA
3 views today
3 views this week
Abah Anom
The basics

Quick Facts

From Indonesia
Birth 15 January 1915, Tasikmalaya, West Java Province, Indonesia
Age 106 years
Peoplepill ID abah-anom-1
The details (from wikipedia)

Biography

Abah Anom (lahir di Tasikmalaya, 15 Januari 1915), Kiai Kahot, Pamingpin Pasantrén Suryalaya di Tasik.[rujukan?] Ngaran pituinna Shohibulwafa Tadjul Arifin.[rujukan?] Disebut Abah Anom ogé alatan sepuhna nu kawentar ku sebutan Abah Sepuh. Mangsa budakna, Tajul Arifin téh kungsi sakola di Vervolgschool di Ciamis (1928), tuluy diajar di pasantrén-pasantrén nu aya di sabudeureun Ciamis jeung Tasikmalaya.[rujukan?] Sanggeus diajar élmu hikmah ti ramana, anjeunna mangkat haji. [rujukan?]

Taun 1950, nalika yuswa anjeunna 35 taun anjeunna mingpin pasantrén Suryalaya.[rujukan?] Dina mangsa kamerdékaan, ieu pasantrén kungsi jadi panyalingkeran A.H. Nasution, Solihin G.P, jeung Umar Wirahadikusumah.[rujukan?] Kiwari ieu pasantrén kawentar minangka Puseurna Tarékat Qodiriyyah Naksabandiyyah (TQN) di Indonésia.

Karyana anu paling nyongcolang taya lian nyaéta konsep zikir pikeun ngubaran korban kacanduan narkoba.[rujukan?] Ti taun 1980-an, pasantrén nu diluluguanana narima korban narkoba atawa barudak anu bangor pikeun diaping.[rujukan?] Diapingna téh dilakonan ku cara ngamalkeun zikir. Hasilna, rébuan rumaja bisa cageur deui, malah taro'at ka Allah swt.[rujukan?] Sanajan aya ogé anu teu beunang dicageurkeun, tatapina program ieu (Inabah) kiwari geus kawentar nepi ka mancanagara.[rujukan?]

Catetan


Soekarno.jpg
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes