Quantcast
peoplepill id: aart-strootman
AS
2 views today
5 views this week
Aart Strootman

Aart Strootman

Dutch musician
Aart Strootman
The basics

Quick Facts

Intro Dutch musician
Is Musician Guitarist Teacher Musical instrument maker Composer
From Netherlands
Type Academia Music
Gender male
Birth 1987, Oud-Beijerland, Netherlands
Age 34 years
Peoplepill ID aart-strootman
The details (from wikipedia)

Biography

Aart Strootman (Oud-Beijerland, 1987) is een Nederlands gitarist, componist, instrumentmaker en docent. Sinds 2009 geeft hij les in muziekgeschiedenis, gevorderde gehoorstraining, muziek analyse, filosofie en voordracht. Hij is vooral bekend van zijn werk met het ensemble F.C. Jongbloed, zijn optredens van werken van Steve Reich en TEMKO, waarmee hij minimalistische muziek maakt, geïnspireerd door o.a. Meshuggah. Daarnaast studeerde hij bij Dick Hogeveen, Hein Sanderink, Marlon Titre, Elliot Fisk en Scot Tennant.

Als sologitarist speelde hij met o.a. het Iceland Symphony Orchestra, de WDR, de SWR, Britten Sinfonia en de New York Philharmonic. In 2014 leidde Strootman het project To You van componist Peter Schat met F.C. Jongbloed. Hij schreef daarmee geschiedenis door oude 'vergeten' werken van Nederlandse componisten opnieuw uit te voeren.

Biografie

Strootman studeerde in Tilburg bij Hein Sanderink en behaalde zijn Bachelor in Muziek cum laude in 2008 en behaalde cum laude de Master in Muziek met de hoogste graad (10/10) in 2010 op het Conservatorium. Hij behaalde tegelijk een Master in Muziek Theorie en op de Universiteit van Utrecht een Master of Arts in Musicologie. In 2018 studeerde hij aan de Universiteit Leiden met het het docARTES programma.

Prijzen

In 2017 kreeg Strootman de Gaudeamus Award. Hij won in 2018 bij de Prix Annelie de Man een 1e prijs voor componisten en de 1e prijs bij de 4Viola competitie. In 2019 ontving Strootman de Matthijs Vermeulenprijs voor zijn compositie Shambling Emerge – after after party.

Discografie

  • Anthony Fiumara: Grids, Label ALASKA RECORDS, 2018
  • Monasteria, Label Buzz, 2015
  • Darkness Rises, M-Recordings, 2016
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 18 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.docartes.be/nl/personen/aart-strootman-1
https://novembermusic.net/programma/peter-schats-to-you
https://orpheusinstituut.be/nl/nieuws-en-events/aart-strootman-ontvangt-matthijs-vermeulenprijs-2019
https://gaudeamus.nl/pioniers/aart-strootman/
https://ivcrotterdam2018.nl/tag/4viola/
https://www.prixdeman.com/prix2018
https://fondspodiumkunsten.nl/nl/actueel/nieuws/aart_strootman_ontvangt_matthijs_vermeulenprijs_2019/
http://www.aartstrootman.com
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes