peoplepill id: yoni-koren
YK
Israel
1 views today
1 views this week
Yoni Koren
Israeli political advisor

Yoni Koren

The basics

Quick Facts

Intro
Israeli political advisor
Places
Work field
Gender
Male
Place of birth
Ramat Gan, Tel Aviv District, Israel
Age
62 years
The details (from wikipedia)

Biography

יוני קורן - קלוזנר (29 בספטמבר 1960 – 8 בינואר 2023) היה איש צבא, פרסומאי ויועץ פוליטי ישראלי. במשך שנים רבות שימש ראש מטהו של אהוד ברק בתפקידים שונים.

ביוגרפיה

ראשית חייו

נולד ברמת גן, בן למנוחה ויצחק קלוזנר בשם יון יוסף קלוזנר. קרוי על שם דודו של אביו, פרופסור יוסף קלוזנר. בעת שירותו בצה"ל הוסיף לשמו את השם המעוברת "קורן".

למד בתיכון קלעי בגבעתיים והיה מדריך, ראש שבט ומרכז שכבה בצופי רמת חן.

קצין באמ"ן מחקר

התגייס לצבא ושירת כקצין באמ"ן מחקר. היה מבכירי ענף 40 שהפך מאוחר יותר לזירת הטרור של אמ"ן, תחת פיקודו של יגאל פרסלר. בתקופתו בענף עסק בנושא הטרור מלבנון, והיה שותף למבצעים לגילוי אטבירוס, הפצצת מחנות אש"ף בחמאם שאט שבתוניס ומבצעים אחרים.

בשנת 1987 השתחרר מצה"ל בדרגת רב-סרן, סיים תואר ראשון במדע המדינה ותקשורת באוניברסיטת בר-אילן ועבד בענף הפרסום.

שירות קבע שני

בשנת 1989 הוצע לו להיות ראש הלשכה של סגן הרמטכ"ל אלוף אהוד ברק, ולחזור לשירות קבע. קורן חזר לצבא ושימש במשך שנתיים ראש לשכתו של ברק. במהלך התקופה השתוללה האינתיפאדה הראשונה, פרצה מלחמת המפרץ וועידת מדריד יצאה לדרך. הייתה זו הפעם הראשונה שקורן ניהל לשכה שפעלה באופן סדיר מול הדרג המדיני הבכיר.

יוני קורן, אז עוזר הנספח הצבאי בארצות הברית, באירוע עם רמטכ"ל ארצות הברית גנרל קולין פאוול

לאחר תקופה זו ועם מינוי ברק לרמטכ"ל צה"ל, בחר לצאת לארצות הברית ולשמש כעוזרו של נספח צה"ל בוושינגטון, מפקד חיל הים לשעבר אברהם בן שושן. בתקופה זו התחלפה צמרת מדינת ישראל, עם ניצחונו של רבין בבחירות 1992, וקורן עסק בין היתר בתיאום ביקורים מול גורמי הפנטגון השונים, בהם הרמטכ"ל האמריקאי, קולין פאוול.

בשנת 1993, לקראת החצי השני של הקדנציה של ברק כרמטכ"ל צה"ל, חזר לישראל, קודם לדרגת סגן אלוף ומונה לראש לשכת הרמטכ"ל.

יוני קורן עם הרמטכ"ל אהוד ברק בתרגיל בדרום

בתפקידו כראש לשכת הרמטכ"ל ברק, ליווה אותו באירועים הסוערים שאירעו באותן שנים בישראל, בין היתר חתימת הסכמי אוסלו, חתימת הסכמי השלום עם ירדן, גלי הפיגועים ששטפו את המדינה, חטיפת החייל נחשון וקסמן, הפיגוע במערת המכפלה, תאונת המסוק בה נהרג אלוף פיקוד מרכז נחמיה תמרי, ועוד.

ראש מטה השר אהוד ברק

זמן קצר אחרי שחרורו של אהוד ברק מהצבא, השתחרר קורן מהצבא והצטרף לעסקים פרטיים. עם הצטרפותו של ברק למפלגת העבודה ומינויו לשר הפנים, מונה לראש מטהו במשרד הפנים, תפקיד בו החזיק עד להרצחו של ראש הממשלה יצחק רבין ומינויו של ברק לשר החוץ בממשלתו של שמעון פרס. לאחר בחירות 1996 והפסדו של שמעון פרס בבחירות, עזב את הפוליטיקה ונכנס לעולם הפרסום בו שימש כסמנכ"ל ומאוחר יותר כמנכ"ל חברת הפרסום טמיר כהן JWT.

בחירות 1999 נתניהו – ברק

בבחירות 1999 פנה אליו אהוד ברק, ראש האופוזיציה ומועמד מפלגת העבודה לראשות הממשלה וביקש ממנו להתמנות לראש מטהו האישי במטה הבחירות של מפלגת העבודה – ישראל אחת. קורן נעתר וליווה את ברק באופן אישי וצמוד עד לניצחון בבחירות על ראש הממשלה נתניהו וכניסתו של ברק ללשכת ראש ממשלת ישראל.

עם כניסתו של ברק לתפקיד ראש הממשלה, חזר קורן לעולם הפרסום ומונה למנכ"ל משרד טמיר כהן.

ועידת קמפ דייוויד 2000 ובחירות 2001

בשנת 2000 פנה ברק לקורן וביקש ממנו לשמש כמרכז התקשורת מחוץ לקמפ דייוויד בזמן הוועידה שנערכה בשיתוף ראש הרשות הפלסטינית יאסר ערפאת ונשיא ארצות הברית ביל קלינטון. קורן ניהל את מטה ההסברה מוושינגטון די.סי. ומניו יורק, בעזרת השר מיכאל מלכיאור, מזכיר הממשלה יצחק הרצוג ובכירים אחרים. עם כישלון הועידה והחזרה לישראל, ביקש ברק מקורן לעמוד שוב בראש מטה הבחירות האישיות שיצאו זמן קצר לאחר מכן לדרך, נגד ראש האופוזיציה אריאל שרון. עם ההפסד הצפוי בבחירות 2001 לשרון, פרש ברק מהחיים הפוליטיים וקורן חזר לעולם הפרסום והייעוץ הבינלאומי.

חזרה למשרד הביטחון

ב-2003 ביקש שר הביטחון בנימין פואד בן אליעזר מקורן לשמש כראש מטהו. קורן שימש בתפקיד עד להתפטרותם של שרי העבודה מממשלת שרון הראשונה ולאחר מכן שב לעולם העסקים.

ראש מטה שר הביטחון ברק

יוני קורן בפגישה עם סגן נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן

בשנת 2009 מונה לראש מטה שר הביטחון אהוד ברק, שחזר לשמש בתפקיד בשנת 2007. בתפקיד זה נחשב במשך ארבע שנים לאיש החזק במשרד הביטחון לאחר אהוד ברק ונשא בסמכויות רבות, בהן ניהול הקשר של לשכת ברק מול גורמי הממשל האמריקאים. בין היתר השתתף קורן במגעים למימון סוללות כיפת ברזל, מגעים שבסופם קיבלה ישראל כ-800 מיליון שקל מממשל אובמה למטרה זו ובהמשך סכומים נוספים לרכישת עוד מספר סוללות.

זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד, התפוצצה פרשת הרפז. לטענת קורן פרשת הרפז הייתה למעשה פרשת גבי אשכנזי, ובסיסה היה ניסיון של לשכת הרמטכ"ל, דרך הרפז, עוזר הרמטכ"ל ארז וינר והרמטכ"ל עצמו, להצר את צעדיו של שר הביטחון ברק ולחבל בתפקידו. קורן סיפר כי בתקופה זו חי תחת מעקבים, ציתותים, האשמות בדויות ושורה של מעשים שנעשו לכאורה נגדו ונגד שר הביטחון ברק. בתקופה זו חלה במחלת הסרטן. בספר הבור, שנכתב על ידי העיתונאים דן מרגלית וד"ר רונן ברגמן, מתוארים אירועים התואמים לגרסתו של קורן. מבקר המדינה ומשטרת ישראל קבעו כי הפרשה נולדה בלשכתו של אשכנזי ועוזריו והמליצה להעמידם לדין.

בשנת 2019 אמר קורן בראיון לינון מגל וענת דוידוב כי: "גבי אשכנזי עשה דברים שהם בניגוד לחוק, ופעל באופן אישי כדי לפגוע בשר הביטחון ובי". הוא אף טען כי חלה בעקבות מה שעבר בתקופת הפרשה. בראיון לידיעות אחרונות ב-2019 חזר על טענות אלה, ואף אמר על אשכנזי: "לא נקי כפיים, לא ראוי ולא יכול לכהן בשום תפקיד".

איש עסקים

לאחר פרישתו של ברק מהחיים הפוליטיים, חזר קורן לעולם העסקים. הוא שימש כיועץ אסטרטגי לגורמים בינלאומיים, עסק בעסקי סייבר וייעץ לגורמים מקומיים.

חיים אישיים

קורן היה נשוי למרתה ואב לליאת, לצחי ולטל. התגורר ברעננה מאמצע שנות ה-80.

בן דודו (מדרגה שנייה) של הסופר עמוס עוז.

נפטר לאחר מאבק במחלת הסרטן ב-8 בינואר 2023.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Lists
Yoni Koren is in following lists
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Credits
References and sources
Yoni Koren
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes