Quantcast
Walter Schmidt: Romanian handball player and coach (1920 - n/a) | Biography
peoplepill id: walter-schmidt-20
WS
1 views today
1 views this week
Walter Schmidt
Romanian handball player and coach

Walter Schmidt

Walter Schmidt
The basics

Quick Facts

Intro Romanian handball player and coach
A.K.A. Butzi Schmidt
Is Athlete Sports coach Handball player Handball coach
From Romania Germany
Field Sports
Gender male
Birth 29 December 1920, Sighișoara
Age 102 years
Family
Spouse: Liane Schmidt-Roth
The details (from wikipedia)

Biography

Walter Butzi Schmidt (født 29. desember 1920 i Sighișoara, Romania) er en tidligere utendørshåndballspiller og -trener fra Romania.

Schmidt, som tilhører Siebenbürgen-sakserne, var yngste barn av ni søsken hvis foreldre hadde et bakeri. Etter grunnskoleutdanning i hjembyen gikk han på en yrkesskole og tok kjøpmannsutdanning. Deretter arbeidet bl. a. i en bondebistandsforening.

Han var med i det første håndballaget som ble stiftet i Sighișoara i 1935, som en avdeling av Schäßburger Turnverein. Neste år ble han skadet i høyrearmen, sin kastearm, og gikk over til å spille fotball. Andre verdenskrig tilbrakte han i det rumenske militæret, og i 1945 var han med å starte det nye håndballaget Victoria CSM Sighișoara i hjembyen. I mellomtiden hadde han trent opp sin venstre arm til bruk som kastearm, men klarte kun underarmkast. Med Victoria GSMS Sighișoara (som senere skiftet navn til Flamura Roșie og igjen til CFR Sighișoara) vant han landsmestertittelen i 1946 og i 1948. I 1947 og 1949 ble de viselandsmestre. I 1949 ble han, ved siden av å være aktiv spiller, også trener for kvinnelaget Flamura Roșie Sighișoara (som senere skiftet navn til CFR Sighișoara og senere til Spartak Sighișoara), som ble viselandmestre samme året og i 1951. Schmidt var også medlem av trenerstaben for Romanias kvinnelandslag.

Han var gift med Liane Schmidt-Roth, som han hadde tre barn med. Familien emigrerte til Vest-Tyskland i 1983 og bosatte seg i Gummersbach.

Referanser

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Search trend
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Walter Schmidt

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes