Quantcast
About Rinna Paatso: Finnish actress (1969-) | Biography, Filmography, Facts, Information, Career, Wiki, Life
peoplepill id: rinna-paatso
RP
1 views today
1 views this week
Rinna Paatso
Finnish actress

Rinna Paatso

Rinna Paatso
The basics

Quick Facts

Intro Finnish actress
A.K.A. Rinna Pauliina Paatso
Is Actor Film actor
From Finland
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 5 August 1969, Turku, Finland
Age 54 years
Star sign Leo
Family
Mother: Liisa Paatso
Father: Ilari Paatso
Children: Sanni Paatso
The details (from wikipedia)

Biography

Rinna Pauliina Paatso (s. 5. elokuuta 1969 Turku) on suomalainen näyttelijä ja radiojuontaja. Hän opiskeli Teatterikorkeakoulun näyttelijälinjalla vuosina 1988–1992. Hän työskentelee freelancenäyttelijänä pääkaupunkiseudun teattereissa. Radio Novalla Paatso on juontanut Vapaalla ja viihteellä -ohjelmaa.

Aikaisemmin Paatso on esiintynyt myös muualla Suomessa teattereissa, esimerkiksi Turun kaupunginteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa sekä Oulussa Meri Oulun kulttuuriseuran kesäteatterissa Toppilan Möljällä. Lisäksi hänellä on useita vierailuja eri televisiosarjoissa ja hänen ääntään on kuultu monissa piirros- ja animaatioelokuvissa. Hän on esiintynyt muun muassa elokuvissa Kymmenen riivinrautaa ja V2 – Jäätynyt enkeli sekä televisiosarjoissa Salatut elämät ja Tappajan näköinen mies. Hänen äänensä on tuttu muun muassa Toy Story -elokuvista Andyn äidin roolissa.

Rinna Paatso on näyttelijöiden Liisa ja Ilari Paatson tytär. Myös hänen tyttärensä Sanni Paatso on näyttelijä, joka on esittänyt Risto Räppääjä -elokuvissa Nelli Nuudelipäätä vuodesta 2014 lähtien.

Lähteet

Viitteet

Aiheesta muualla

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 22 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Rinna Paatso

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes