Quantcast
Nathalie Baartman: Dutch columnist, writer and cabaret artist (1973-) | Biography
peoplepill id: nathalie-baartman
NB
11 views today
11 views this week
Nathalie Baartman
Dutch columnist, writer and cabaret artist

Nathalie Baartman

Nathalie Baartman
The basics

Quick Facts

Intro Dutch columnist, writer and cabaret artist
Is Journalist Entertainer Columnist Writer Cabaret artist
From Netherlands
Field Entertainment Journalism Literature
Gender female
Birth 2 September 1973
Age 50 years
The details (from wikipedia)

Biography

Nathalie Baartman (Borne, 2 september 1973) is een Nederlands cabaretière en columniste.

Biografie

Nathalie Baartman komt op achtjarige leeftijd voor het eerst in aanraking met een orgel. Ze is op slag verliefd op dit instrument met de indrukwekkende knopjes. Ook al in diezelfde tijd begint ze verhaaltjes te schrijven, met stuk voor stuk een tragische afloop. Haar grote voorbeeld is Oma Knots (van de televisieserie De Familie Knots). 

Op haar zeventiende verhuist ze naar Nijmegen om psychologie, filosofie en ontwikkelingsstudies te studeren. Vanuit haar idealistische wereldbeeld is ze voornamelijk geïnteresseerd in de fundamentele fout van de mensheid die zoveel ellende in de wereld veroorzaakt. Na een jaar denken wordt het tijd daar iets aan te gaan doen. In een landelijk gebied in Duitsland leeft ze haar idealen uit. Tussen de echte hippies leeft ze milieuvriendelijk. Aan demonstraties heeft ze een dagtaak. Eenmaal terug in Nederland, volgt ze een opleiding tot dramatherapeute. Ondertussen schrijft, (buik)danst, zingt en speelt ze. Ze volgt lessen op de amateurtheaterschool in Nijmegen en doorloopt het eerste jaar docent drama op de HKU te Utrecht. Al deze ervaringen leiden er uiteindelijk toe dat Nathalie kleinkunst wil en moét maken.  

Ze wordt aangenomen op de Koningstheateracademie in Den Bosch. Voor haar eerste programma STAM krijgt ze de persoonlijkheidsprijs tijdens het cabaretfestival Cameretten 2004 en de ‘Voor de Leeuwen-trofee’ 2005: een onderscheiding voor eindejaarstheatermakers van alle hogescholen voor de kunsten. Daarna werkt ze STAM uit tot een avondvullend programma, waarmee ze tussen 2006 en 2008 langs de theaters trekt. In april 2008 start ze de try-outs van LOS, en speelt deze voorstelling tot in 2010. In maart 2008 speelt nog mee in Girls Comedy Night. In het najaar 2010 begint ze met de try-outs voor het cabaretprogramma RAAK. Eind 2010 speelt ze ook mee in een ‘vrouweneindejaarsconference’ Wachten op Vrijdag, die enthousiast wordt onthaald door pers en publiek. In maart 2011 verzorgt ze voorleesochtenden in het kader van het Toon Tellegen festival in Enschede.

Nathalie maakt zich zorgen om de wereld en steekt dat niet onder stoelen of banken. Ze denkt hardop en vindt oplossingen waar anderen niet op komen. Haar wereld is niet die van smartphones en pc’s. In haar wereld breien en lezen de mensen in de trein. Komen de koekjes uit een ouderwets gedeukt koekblik. In haar wereld heten de mensen nog gewoon Truus en Henk. Maar in die wereld kun je ook gewoon in de wei gaan liggen als je daar zin in hebt. In de wereld van Nathalie Baartman volg je je gevoel.

Nathalie schrijft sinds 2007 columns voor de zondagskrant van De Twentsche Courant/Tubantia. Deze eerste reeks van deze columns is in boekvorm verschenen in Ik heb iets met prutsers. Nathalie is ook gastcolumniste van TM.

Bronnen

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Search trend
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Nathalie Baartman

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes