Quantcast
Massimo di Nola: Bishop (0201 - 0250) | Biography
peoplepill id: massimo-di-nola
MDN
1 views today
1 views this week
Massimo di Nola

Massimo di Nola

Massimo di Nola
The basics

Quick Facts

Is Bishop
From Italy
Field Religion
Gender male
Birth 201, Nola, Province of Naples, Campania, Italy
Death 1 January 250, Nola, Province of Naples, Campania, Italy
Massimo di Nola
The details (from wikipedia)

Biography

Màxim de Nola (Nola, s. III - ~250) fou un bisbe de Nola. És venerat com a sant per diverses confessions cristianes. Gairebé no n'hi ha notícies de la vida, només les donades als carmina natalizia escrits per Paulí de Nola entre 395 i 409 per celebrar el dies natalis de Sant Fèlix de Nola, fidel col·laborador de Màxim.

Paulí hi explica que durant la persecució de Deci (250-251), Màxim, que era bisbe de Nola, ja gran i malalt, va fer tot el que va poder per defensar els seus fidels i confià la diòcesi a Fèlix, designat per ésser-ne el successor, i marxà a un lloc desert a refugiar-s'hi. Fèlix fou empresonat i torturat. Segons una llegenda, un àngel l'alliberà i el conduí fins on era Màxim, que estava morint de fam i set. Fèlix recollí un raïm madurat miraculosament (era febrer), i amb el suc reanimà Màxim, se'l carregà i el portà a Nola, on el deixà a cura d'una fidel. Màxim hi morí poc després.

Enllaços externs

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Search trend
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Massimo di Nola

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes