Makis Kolovos
Quick Facts
Biography
Ο Χρυσόστομος (Μάκης) Κολοβός γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1957 στην Αθήνα. Σε ηλικία 8 ετών έλαβε σαν δώρο από τον παππού του Χρυσόστομο το πρώτο του μουσικό όργανο που ήταν ένας Τζουράς, έναν από τους δύο που κατάφερε να φέρει αυτός στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική εκστρατεία το 1922.
Δεν σπούδασε ποτέ μουσική καθώς αυτή δεν ήταν η πρώτη επιλογή του. Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνονταν ο λόγος, η συγγραφή, η ποίηση, το σχέδιο, το δίκαιο, η αρχιτεκτονική και τόσα πολλά άλλα που, ως συνήθως, "οποίος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα" .
Στο Γυμνάσιο γνώρισε τον Δημήτρη Παπαγγελίδη , με τον οποίο έπαιζε μουσική για την παρέα τους και τους υπολοίπους θαμώνες σε διάφορες ταβέρνες όπου διασκέδαζαν. Παράλληλα τραγουδούσε με την κιθάρα του μαζί με τον Λήτη σε μια υπόγεια Μπουάτ, σε έναν παράδρομο κοντά στην Πλατεία Κολιάτσου, που λεγόταν "Δισκοκαφενείο".
Μέσω του Δημήτρη Παπαγγελίδη γνωρίστηκαν με τον Γιώργο Θεοδωράκη , οπού πειραματίστηκαν μαζί για κάμποσα χρόνια. Την ίδια εποχή τραγούδησε μαζί με την Ελένη Ατζέμη ως εκτός διαγωνισμού συμμετοχή στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 1983 σε μουσική Γιώργου Θεοδωράκη, στίχους δικούς του και ενορχήστρωση Γεράσιμου Λαβράνου , κατόπιν τραγούδησε στη Μπουάτ "Lyra" στο Τορόντο του Καναδά με την Σόνια Θεοδωρίδου και τον Θανάση Σαρέλα για μερικούς μήνες, επιστρέφοντας τραγούδησε στο Ελληνικό λαϊκό κέντρο "Cleopatra" στο Λονδίνο σπουδάζοντας ταυτόχρονα Life Drawing στο City of London Polytechnic και άμα την επιστροφή στην Ελλάδα, τραγούδησε στο "Καφεθέατρο Αρλεκίνος" (μετέπειτα "Καφεθέατρο της οδού Κοδρικτώνος 2", μετέπειτα "Καφεθέατρο" σκέτο) με τους Λάκη Παππά, Σαβίνα Γιαννάτου και Γιώργο Στεφανάκη στο πιάνο.
Με τον Γιώργο Στεφανάκη αργότερα και μέσω του "Δισκογραφικού Συνεταιρισμού Καλλιτεχνών" κάνει μια συμμετοχή στο δίσκο του "Φεγγαρόγιομα" σε ποίηση Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, όπως και πολλά άλλα δρώμενα, συναυλίες, φεστιβάλ κ.α. Παράλληλα συμμετέχει στον δίσκο του Σταύρου Παπαδόπουλου , κιθαρίστα και καθηγητή του Αττικού Ωδείου με τον τίτλο "Στην άλλη όχθη" μαζί με τις Δέσποινα Χατζηανδρέου και Σοφία Μιχαηλίδου και παν πολλές συναυλίες ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο της "Πολιτιστικής Αποκέντρωσης" της Μελίνας Μερκούρη.
Αυτά συνέβησαν έως το έτος 1984. Έκτοτε, ο μύθος λέει πως ασχολήθηκε και ασχολείται κάτω από διάφορα ψευδώνυμα με την Ηλεκτρονική μουσική, με Studio recording και με σύνθεση Soundtracks.