Quantcast
Heidi Lenaerts: Belgian presenter (1975-) | Biography, Facts, Information, Career, Wiki, Life
peoplepill id: heidi-lenaerts
HL
3 views today
10 views this week
Heidi Lenaerts
Belgian presenter

Heidi Lenaerts

Heidi Lenaerts
The basics

Quick Facts

Intro Belgian presenter
Is Television presenter
From Belgium
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 23 June 1975
Age 48 years
The details (from wikipedia)

Biography

Heidi Lenaerts (Stal, 23 juni 1975) is een Vlaamse tv- en radiopresentatrice.

Jeugd

Lenaerts is afkomstig uit Koersel, een deelgemeente van de stad Beringen. Haar humaniora behaalde ze aan het Sint-Jozefscollege in Beringen. Ze behaalde een diploma Communicatiebeheer aan de erasmushogeschool te Brussel.

Radio

Lenaerts begon haar carrière bij Radio 1 (Vlaanderen) en werkte wat voor de televisie. Ze werd pas bekend als presentatrice van het ochtendjournaal op Studio Brussel, waar ze opviel door haar specifieke huig-r. Zelf vindt ze dit eigenlijk een spraakgebrek. Aanvankelijk was Nathalie Delporte haar copresentatrice, maar later werd ze vervangen door Wim Oosterlinck. Lenaerts en Oosterlinck werden algauw een populair radioduo. Lenaerts' bekentenis dat ze ooit seks had op een biechtstoel in de kerk van Stal zorgde voor wat ophef. Uiteindelijk beëindigden ze hun presentatie en kreeg ze een plaatsje in de avondprogrammatie.

Van eind 2005 tot 21 april 2006 werd het tweetal opnieuw ingeschakeld voor de ochtendprogrammatie. Hierna besloot Oosterlinck om voor de zender Q-Music te presenteren. Het laatste nummer dat Wim draait in zijn ochtendshow droeg hij aan haar op: "Afscheid nemen bestaat niet" van Marco Borsato.

Hierna presenteerde Lenaerts op zaterdagvoormiddag de Hit 50 op Studio Brussel. In de zomer van 2007 was ze elke weekdag tussen zes en negen uur op Studio Brussel te horen. Hierbij verving ze Peter Van de Veire en Sofie Lemaire tijdens hun vakantie. Daarom moest ze de zomer de Hit 50 afstaan aan Siska Schoeters en Steven Lemmens.

In het najaar kreeg Lenaerts met De Goeiemiddag Show een eigen namiddagprogramma op Studio Brussel, waar ze op luchtige wijze de actualiteit besprak. Het is de opvolger van Brussel Midi. Onder andere Murielle Scherre en Jan van den Berghe leverden elke week een bijdrage tot het programma.

In het najaar van 2008 mocht Lenaerts het live programma Dit is mijn huis presenteren. Hierin ging ze elke zondagnamiddag op bezoek bij een Bekende Vlaming, die op zijn beurt ook drie gasten uitnodigde. Sinds 31 augustus 2009 presenteert ze het cultuurprogramma Babel op Klara.

Televisie

Lenaerts maakte in april 2006 samen met een andere Studio Brussel-presentator Tom Gernaey de overstap naar Ketnet. Ze presenteerden samen het programma "Shoot". Later nam Peter Pype het van hem over. In 2007 stopte ze zelf met haar werk voor Ketnet.

Lenaerts was in het najaar van 2006 en 2007 jurylid voor het programma Eurosong For Kids.

Privé

In 2008 kreeg Lenaerts een dochter met haar partner, radiopresentator Ronald Verhaegen. Het koppel kreeg in 2011 een tweede dochter.

Bronnen

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Heidi Lenaerts

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes