Hadas Mamane Steindel
Quick Facts
Biography
הדס ממן שטינדל היא כימאית ומהנדסת סביבתית ישראלית, פרופסור בבית הספר להנדסת מכונות, בפקולטה להנדסה, אוניברסיטת תל אביב וראש התכנית להנדסת סביבה ומעבדת WE, סגנית נשיא משותף של IUVA לאירופה, המזרח התיכון ואפריקה ויו"ר כוח המשימה יעדי פיתוח בר קיימא של האו"ם של IUVA. מנהלת מעבדה באוניברסיטת תל אביב, המתמחה בטיהור מי שתייה. מחקריה עוסקים בדרכים לייעול ושיפור תהליך המיחזור וההתפלה של מי השתייה והשפכים בשיטה המבוססת על החדרת צורונים ראקטיביים למים על מנת לפרק את המזהמים.
קורות חיים
ממן שטינדל נולדה בצפת להורים יוצאי מרוקו, יעל, מורה ומנהלת ויעקב ממן, פרופסור אמריטוס להנדסה סביבתית בטכניון חיפה שהתמחה בזיהום אוויר, וגדלה עם שתי אחיותיה בצפת, קריית שמונה ובנצרת עילית, המשפחה התגוררה גם בחו"ל עקב נסיעות העבודה של אביה כפרופסור בטכניון. היא גרה בישראל, באירופה ובארצות הברית. לממן שטינדל תואר ראשון בהנדסה כימית ותואר שני בהנדסת סביבה מאת הטכניון בחיפה. את הדוקטורט קיבלה באוניברסיטת דיוק בקרוליינה הצפונית, ארצות הברית.
ממן נשואה לדן שטינדל ואם לשלושה, בת ושני בנים.
שיפור איכות המים
פרופסור ממן שטינדל היא ראש התוכנית להנדסת סביבה בפקולטה להנדסה וחוקרת בכירה במרכז לחקר המים באוניברסיטת תל אביב בנוסף היא מנהלת את המעבדה Water–Tech Laboratory. עבודתה של הדס ממן מתייחסת לזיהוי, הבנה ופתרון בעיות מים שיצרו בני אדם בביסוס על ידע מדעי ופיתוחים טכנולוגיים. המעבדה של פרופסור ממן שטינדל מתמקדת בפיתוח טכנולוגיות ותהליכי טיפול במים על ידי החדרת פוטונים טבעיים, רדיקלים, מינים תגובתיים וננו-חלקיקים לתוך המים כדי לשפר את איכותם.
שלושת המחקרים המובילים והמשמעותיים ביותר של פרופסור הדס ממן שטינדל הם:
- שיפור איכות מים מושבים - שיפור איכות המים שעוברים התפלה לשימוש שני. (מכון טיהור שפכי גוש דן, בשיתוף עם פרופסור דרור אבישר, אוניברסיטת תל אביב).
- מניעת ביופאולינג - תהליך הצמדות אורגניזמים- חיידקים למשטחים מימיים והיווצרות רשת מאורגנת המכונה ביופילם (כנרת, בשיתוף עם פרופסור אליאורה רון, אוניברסיטת תל אביב).
- טיפול וניקוי שפכי בתי חולים לשימוש חוזר - מניע מחומרים מסרטנים או חומרים מסוכנים אחרים להגיע למי השתייה. (בית החולים תל השומר, שיתוף עם פרופסור דרור אבישר, אוניברסיטת תל אביב).
בנוסף לאלו חוקרת פרופסור ממן במעבדתה את ההשפעות של חומרי הדברה ומזהמים אחרים על הבריאות בעיקר בקרב ילדים.
פעולה בהודו
פרופסור הדס ממן שטינדל ביקרה בהודו בפעם הראשונה לאחר סיום התואר הראשון שלה בהנדסה כימית ומאז התחברה למקום. היא מאמינה בקשר שבין רוחניות ותרבות למדע וטכנולוגיה. בקיץ 2018 היא, בן זוגה ושלושת ילדיהם נסעו לצ'נאי שהיא אחת הערים התעשייתיות הגדולות ביותר בהודו, כדי לחקור יחד עם פרופסור מוהאן מאוניברסיטת IIT Madras (שבטאמיל נאדו, דרום הודו) דרכים יעילות למניעת זיהום שנגרם מהאינטראקציה הכימית של מי תהום ומי שתייה עם המזבלות הפתוחות (שיטה נפוצה להיפטרות מפסולת מוצקה בהודו - העברת האשפה לאתר פתוח ללא כל טיפול, ניהול או ניקיון). בתקופת הגשמים הנוזלים מחלחלים דרך המזבלות, והתוצאה היא שפכים מזוהמים ורעילים מאוד הכוללים מתכות רעילות, כלור אורגני, אמוניה, שאריות חומרי הדברה וכימיקלים. מסיבה זו, אחד מתוך ארבעה מקרי מוות בהודו נגרם בגלל זיהום.
קישורים חיצוניים
- הדס ממן שטינדל, ברשת החברתית פייסבוק
- הדס ממן שטינדל, באתר גוגל סקולר
- הדס ממן שטינדל באתר אוניברסיטת תל אביב