Quantcast
Franc Mavrič: Teacher, Musician, Organist, Journalist, Opinion journalist, Beekeeper (born: 1890 - died: 1969) | Biography
peoplepill id: franc-mavric
FM
1 views today
1 views this week
Franc Mavrič

Franc Mavrič

Franc Mavrič
The basics

Quick Facts

Was Teacher Musician Organist Journalist Opinion journalist Beekeeper
From Italy Austria-Hungary
Field Academia Journalism Music
Gender male
Birth 4 April 1890
Death 14 February 1969 (aged 78 years)
Star sign Aries
Instruments:
Organ
The details (from wikipedia)

Biography

Franc Mavrič, italijanski učitelj in agrarni delavec slovenskega rodu, * 4. april 1890, Kozana, Avstro-Ogrska, † 14. februar 1969, Torino, Italija.

Ljudsko šolo je obiskoval v rojstnem kraju, učiteljišče pa v Kopru, kjer je leta 1909 tudi maturiral. Služboval je najprej v Bovcu, potem do leta 1930 v Kostanjevici pri Ligu. Tu je ustanovil pevski zbor in kot organist deloval v romarski cerkvi Marijino Celje pri Ligu. Nekaj let je bil tudi župan v Ajbi. V Gospodarskem vestniku je objavljal članke o sadjarstvu. Leta 1931 je bil premeščen v Portorecanti in 1935 v Cheri pri Torinu. Leta 1956 je bil odlikovan z zlato medaljo za zasluge, prejel pa je tudi imenovanje »Cavaliere della Republica«. Kot upokojenec se je začel ukvarjati s čebelarstvom; s članki je sodeloval je pri reviji L'Apicoltore moderno in predaval na Instituto Tecnico Sperimentale di Agricoltura v Torinu. Nekaj let je bil tudi tajnik Državnega združenja čebelarjev Italije.

Sklici

  1. Primorski slovenski biografski leksikon. Goriška Mohorjeva družba, Gorica 1974-1994.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Aug 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Sp.
Search trend
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Franc Mavrič

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes