Cariatydes
Quick Facts
Biography
Paula Cariatydes és una influencer, actriu i instagramermadrilenya de 22 anys de signe astrològic balança que va decidir utilitzar el nom de Cariatydes perquè la història d'aquest nom li sembla preciosa. Considera que les dones unides poden suportar pesos enormes amb la seva intel.ligència.Ha estudiat la diplomatura d'interpretació i també maquillatge. Comparteix els seus estilismes Instagram pensats bé per a ella mateixa o per altres dones de l'escena, per exemple, l'artista musical Rosalia.
Trajectoria
De petita cantava flamenc amb la seva mare i el seu pare li va ensenyar pop i rock. Ha crescut amb Janis Joplin i Camarón. La inspiració li arriba de totes bandes, fins i tot comprant préssecs al supermercat. També els llibres d'art (d'impressionisme, Goya, Picasso...) de la seva mare, la qual pinta, són una font d'inspiració a l'hora de crear maquillatges, així com el surrealisme. Actua des dels cinc anys. Diu que és complicat definir-se i que és millennial i, per tant, sap fer de tot.
Treballa com a maquilladora, estilista, model, col.labora amb la revista Neo2tot i que el seu somni és dedicar-se per complet a la interpretació. L'obsessió pel maquillatge va adquirir-la als camerinos de teatre on era bona fent la línia dels ulls ben recte i les seves companyes li demanaven, aquesta obsessió l'ha dut a realitzar diversos tutorials de maquillatge per la revista Vogue. També s'ha interessat pel disseny de joies. Diu que mai ha hagut de plantejar-se què fer amb la seva vida perquè sempre ho ha tingut molt clar: l'actuació, el cant i el ball són quelcom intrínsec en ella.
Cariatydes creu que Instagram és un bon lloc per connectar amb gent però pot ser tòxic en termes de respecte entre uns i altres, ja que de vegades la gent oblida que està interactuant amb persones de carn i ossos. La Paula considera que figures com Bad Gyal, Nathy Peluso o C. Tangana són empoderades i posen veu a la seva generació.
Al 2018, la revista S de Moda publica un article on s'apunta que "l'estètica i l'oda a la dona de barri inunda les tendències de moda i cultura" i artistes com La Zowi, Cariatydes i Rosalia representen el paradigma total d'aquest fenomen.
Ciberactivisme
Quan va començar a parlar de feminisme a les xarxes socials assegura que a la gent li costava i que tenia molts haters. Per cada publicació feminista rebia 40 missatges dient-li puta, guarra o boja feminazi. Considera que amb el ciberactivisme actual s'ha invertit aquesta xifra i que de cada 40 missatges que reb, un la insulta i 39 li donen les gràcies per les seves publicacions. Algunes noies li han dit que han deixat el seu nòvio maltractador gràcies a ella. Per Paula Cariatydes aquesta és la part més bonica i important d'Instagram, i tot i que alguns posts feministes li provoquen ansietat, quan veu l'efecte positiu que tenen i com les noies fan autocrítica i cambien, està satisfeta. Per ella és bonic ser influencer sempre que se sàpiga influenciar la gent. Considera important influenciar les noies per tal que surtin de relacions tòxiques o perquè s'uneixin al moviment feminista. L'any 2014 va ser molt vocal en sumar-se a la denúncia de l'activista i feminista Margalida María que acusava el fotògraf Longshoots d'abús de poder i influència.