Quantcast
Boelhouwer van Wouwe: Dutch politician (1939-) | Biography
peoplepill id: boelhouwer-van-wouwe
BVW
1 views today
1 views this week
Boelhouwer van Wouwe
Dutch politician

Boelhouwer van Wouwe

Boelhouwer van Wouwe
The basics

Quick Facts

Intro Dutch politician
Is Politician
From Netherlands
Field Politics
Gender male
Birth 1 January 1939
Age 84 years
Politics Christian Democratic Appeal, Anti-Revolutionary Party
The details (from wikipedia)

Biography

Boelhouwer van Wouwe (Marum, 2 januari 1939) is een voormalig Nederlands politicus van de ARP en later het CDA.

Na een ambtelijke carrière bij vier gemeenten werd hij in augustus 1976 benoemd tot burgemeester van Klundert. In 1984 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Hardinxveld-Giessendam en vervolgens was Van Wouwe van 1995 tot aan zijn vervroegde pensionering in 2001 de burgemeester van Katwijk. In 2004 was nog hij nog enige tijd waarnemend burgemeester van Ridderkerk.

Het aftreden van Van Wouwe in Katwijk ging niet geruisloos voorbij. In december 2000 werd door krakers een huis aan de Cantineweg in de wijk Zanderij gekraakt, dat vijf jaar eerder door de gemeente was onteigend om gesloopt te kunnen worden ten bate van stadsuitbreiding. Bij de kraak bleek echter dat het pand onderhands was verkocht aan Van Wouwe. Er ontstond hevige commotie, wat er uiteindelijk toe leidde dat Van Wouwe het pand moest afstaan.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Search trend
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes