Ulf Morten Davidsen

Norwegian contributing editor
The basics

Quick Facts

IntroNorwegian contributing editor
PlacesNorway
isEditor Contributing editor
Work fieldJournalism
Gender
Male
Birth19 February 1961
Age63 years
Star signPisces
The details

Biography

Ulf Morten Davidsen (født 19. februar 1961 i Fredrikstad) er administrasjonssjef i NRK Region Øst (distriktskontorene i Østfold, Oslo/Akershus og Buskerud og NRK Region Sør (distriktskontorene i Vestfold, Telemark og Sørlandet). Han har tidligere vært prosjektsjef i NRKs Distriktsdivisjon, og redaktør i NRKs distriktskontor NRK Østfold. Han har arbeidet med innholdsprosjekter i hele NRK, og var blant annet prosjektlede for gjenopprettelsen av NRK Finnmark som eget distriktskontor. Davidsen leder også et europeisk prosjekt som bidrar til opprettelse av en demokratisk kringkaster i Ukraina etter revolusjonen.

Davidsen har eksamen artium fra Greåker videregående skole, og studerte ved Bedriftsøkonomisk Institutt fra 1983 – 1985.

Davidsen startet som frilanser i NRK i 1979 med faste sportssendinger på søndager fra Østfold. Han arbeidet flere år som programleder og nyhetsredaktør i Radio Fredrikstad, før han i 1990, som første nærradiomedarbeider, ble lånt ut til NRK. I 1991 gikk han til NRK, og ledet programmet Østfoldtoppen. Han ble ansatt som programsekretær i 1993, og arbeidet som journalist og programleder i radio, og journalist i fjernsyn frem til 1998, da han ble redaksjonssjef. Davidsen ble ansatt som distriktsredaktør ved NRK Østfold i 2004, og gikk over i ny stilling som prosjektsjef i 2013. Han ble administrasjonssjef i januar 2017.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 29 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.