Biography
Lists
Also Viewed
Quick Facts
Biography
گلنوش خالقی (زادهٔ ۱۳۱۹ در تهران) موسیقیدان، آهنگساز، رهبر ارکستر و رهبر گروه کُر اهل ایران است.
زندگی هنری
گلنوش خالقی ۱۷ دی سال ۱۳۱۹ در تهران متولد شد. او در سال ۱۳۳۰ به هنرستان موسیقی ملی راه یافت و فراگیری ساز پیانو را آغاز نمود. از استادان وی در هنرستان میتوان به «حسین صبا»، «جواد معروفی» و «مصطفی کمال پورتراب» اشاره کرد. در سال ۱۳۳۸ پس از دریافت دیپلم هنرستان موسیقی ملی، با رتبه نخست به هنرستان عالی موسیقی وارد شد و تحت تعلیم «امانوئل ملیک اصلانیان» قرار گرفت. او پس از یک سال دیپلم هنرستان عالی موسیقی را نیز با رتبه اول دریافت نمود. پس از آن به عنوان دستیار استاد به آموزش پیانو و سرایش در هنرستان عالی موسیقی مشغول شد.
وی در سال ۱۳۴۱ به جهت ادامه تحصیلات موسیقی به اتریش سفر کرد و در «آکادمی موتزارتئوم سالزبورگ» به تحصیل در رشتهٔ «رهبری کر» مشغول شد و پس از ۳ سال به آمریکا مهاجرت کرد و در «کالج اوبرلین» (اوهایو) تحصیلات خود را ادامه داد. پس از آن در سال ۱۳۵۳ مدرک فوق لیسانس رهبری کر را از «دانشگاه ویسکانسین» در شهر مدیسون دریافت نمود. در این هنگام با رهبرانی نظیر: «رابرت فاونتن» و «کورت پرستل» همکاری داشت.
او در سال ۱۳۵۳ به دعوت «رادیو و تلویزیون ملی» به ایران بازگشت و گروه «هم آوازان» را به جهت اجرای آثار کلاسیک ویژه گروه کر و ارکستر، بنا نهاد. پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، در سال ۱۳۵۸ مجدداً به آمریکا مهاجرت نمود و فعالیتهای هنری خود را در «کانون دوستداران فرهنگ ایران» آغاز کرد. در سال ۱۳۶۹ به ایران سفر کرد و قصد داشت به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد درگذشت پدرش «روحالله خالقی»، برنامههایی در تهران و شهرستانها برگزار نماید اما به وی اجازه رهبری ارکستر داده نشد. در این هنگام به ضبط دو آلبوم موسیقی از آثار «روحالله خالقی» با عنوان «می ناب» پرداخت و مجدداً به آمریکا بازگشت. او اکنون در واشینگتن به آهنگسازی و آموزش پیانو مشغول است.
فعالیتهای هنری
از جمله فعالیتهای هنری گلنوش خالقی به موارد زیر میتوان اشاره نمود:
- تأسیس و رهبری گروه «هم آوازان» رادیو و تلویزیون ملی ایران
- همکاری با «کانون دوستداران فرهنگ ایران» در آمریکا
- اجرای کنسرت ترانههای محلی ایران به همراه «پری زنگنه» در شهرهای آمریکا
- تأسیس و رهبری «ارکستر روحالله خالقی» در واشینگتن
- اجرای کنسرت و تنظیم آثار هنرمندان قدیمی موسیقی ایران همچون: «درویش خان»، «مرتضی نی داوود»، «علینقی وزیری»، «روحالله خالقی»، «مرتضی محجوبی» و … به همراه «ارکستر روحالله خالقی» در شهرهای آمریکا
- تنظیم، رهبری ارکستر و انتشار آلبوم موسیقی «می ناب ۱» و «می ناب ۲» از آثار «روحالله خالقی» با خوانندگی «کاوه دیلمی»
- ساخت آثاری برای پیانو، پیانو و آواز و تنظیم ترانههای محلی ایران برای پیانو
- نویسندگی و انتشار کتاب «ای ایران» ۱۳۸۵
- رهبری ارکستر در آلبوم موسیقی «موسیقی فیلم و نمایش» به آهنگسازی «فوزیه مجد» ۱۳۹۲
- تدریس پیانو
پانویس
- ↑ «گلنوش خالقی». نوایاب.
- ↑ اکبرزاده، پژمان (۱۳۸۰). موسیقی دانان ایرانی. شیراز: انتشارات نوید شیراز.
- ↑ «می ناب ۱». نوایاب. بایگانیشده از اصلی در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۸ ژوئیه ۲۰۱۸.
- ↑ «یکصدمین سال تولد روحالله خالقی». گفتگوی هارمونیک. ۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۶. بایگانیشده از اصلی در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۸ ژوئیه ۲۰۱۸.
- ↑ «موسیقی فیلم و نمایش». مؤسسه فرهنگی هنری ماهور - باربد. ۱۳۹۲.