Dylan Haegens

Nederlands vlogger
The basics

Quick Facts

IntroNederlands vlogger
PlacesNetherlands
isInternet personality Video blogger
Work fieldInternet
Gender
Male
Birth23 October 1992, Venray
Age31 years
The details

Biography

Dylan Haegens (Venray, 23 oktober 1992) is een Nederlandse videomaker, filmmaker en acteur op YouTube. Op YouTube heeft hij de kanalen Dylan Haegens en TeamDylanHaegens.

Haegens heeft volgde de MBO-opleiding Artiest en cultureel ondernemer. Vanaf juni 2015 heeft Haegens zijn eigen kantoor in het centrum van Venray. Haegens noemt zichzelf niet direct een vlogger, wat volgens hem het maken van een videodagboek betekent. Wat hij doet is sketches schrijven en uitwerken, die net wat uitgebreider en directer zijn dan een videodagboek.

YouTube

In 2010 begon zijn carrière op YouTube terwijl hij nog bij zijn ouders in Venray woonde. Als kind was hij lid van amateurtoneelclub Paljas in Horst en zat hij op musicalles in Venray. Na de middelbare school volgde hij een acteursopleiding in Nijmegen. Zijn eerste filmpjes maakte hij toen hij een jaar of twaalf was met de camera van zijn opa, inmiddels heeft hij meer dan een miljoen vaste volgers op YouTube. Zijn eerste filmpje was een parodie op een televisiekanaal. Hij nam de video op met zijn vriend Teun Peters. In de video's die hij maakte onder de naam Dutchvlogs had Dylan Haegens vaak een zonnebril op, omdat hij liever niet herkend wilde worden. In 2010 moest hij op last van een advocatenkantoor zijn YouTube-kanaal verwijderen, omdat er al een ander bedrijf bestond met bijna dezelfde naam. Vervolgens ging Haegens onder zijn eigen naam verder.

Vlogs

Samen met Mert Ugurdiken (Mertabi) nam hij iedere dinsdag de vlogs op. In een auto reden ze naar een McDonald's toe, terwijl ze alles bespraken van de afgelopen week. Haegens is tevens bekend vanwege zijn medewerking aan de 'Marokkaan geeft rijles'-video's van Mert Ugurdiken. Tevens werkte hij mee aan video's van Milan Knol.

Het YouTube-kanaal Dylanhaegens is gestart in 2010. In december 2014 maakt hij op Twitter bekend meer dan 250.000 abonnees te hebben bereikt. Zijn filmpjes zijn in totaal al ruim 25 miljoen keer bekeken. In 2015 stoomt hij door naar de 400.000 abonnees met zijn hoofdkanaal. Op 8 januari 2017 behaalde hij op dat kanaal de mijlpaal van 1 miljoen abonnees. Momenteel heeft hij 1.174.134 abonnees (17/08/2017). Dit aantal stijgt nog iedere dag. De filmpjes van Haegens zijn bedoeld voor de doelgroep 12 tot 21 jaar. In zijn video's worden aansprekende voorvallen en problemen behandeld die veelal binnen deze doelgroep spelen zoals uit de klas gestuurd worden, mislukte pranks en beschamende ouders.

Top 10

Met name zijn 'Top 10'-video's zijn erg populair. In deze filmpjes stelt hij een top 10 samen van een bepaald onderwerp. Enkele voorbeelden hiervan zijn '10 manieren om de klas uitgestuurd te worden' (3,6 miljoen weergaven), '10 mensen met superkrachten' (2,5 miljoen weergaven) en '10 gestoorde gamers' (2,1 miljoen weergaven). De Top 10-video's trekken gemiddeld meer dan een 1,4 miljoen kijkers per aflevering.

TeamDylanHaegens

In 2010 besloot Haegens een tweede kanaal te beginnen, 'Dylanhaegens2'. "Kijkers stuurden berichten dat ze wilden weten hoe ik echt ben", zo legde hij uit. "Want in mijn sketches acteer ik. Maar persoonlijke filmpjes passen niet op het kanaal Dylanhaegens, vond ik, dat is een kanaal voor komedie." In juni 2016 veranderde Haegens de naam 'Dylanhaegens2' in 'TeamDylanHaegens' omdat hij dit beter vond passen, aangezien de andere leden van het team een net zo belangrijke rol spelen voor het kanaal. Dit team bestaat anno 2016 uit Teun Peters (camera), Rick Vermeulen (ontwerp/animaties) en zijn vriendin Marit Brugman (scripts en productie). Alle teamleden hebben inmiddels hun eigen kanaal op YouTube: Brugman heeft het kanaal Marit tussen de mannen, Teun Peters en Rick Vermeulen hebben een kanaal onder hun eigen naam.

Haegens beantwoordt op dit kanaal vragen van fans, en neemt het samen met zijn vriendin Marit Brugman op tegen zijn twee collega's, cameraman Teun Peters en animator Rick Vermeulen. Het team speelt bijvoorbeeld een potje moeilijke woorden spellen. Ook zijn er animatiefilmpjes van en over de vier vrienden te zien. Haegens heeft nog een derde YouTube-kanaal samen met zijn partner. Hiervoor maken ze lifestyle- en kookvideo's.

Haegens won in 2016 en 2017 de VEED Award in de categorie 'Beste Comedy YouTuber' en in 2017 ook voor 'Beste Mannelijke YouTuber'.Hij kreeg in 2017 een gouden playbutton.

Merchandise

Haegens verkoopt via een eigen webshop spullen zoals schoolagenda's en T-shirts, truien, petjes en sleutelhangers. Hij verdient ook aan zijn YouTube-kanaal door advertenties voor, tijdens en naast de video's te plaatsen, en door producten te bespreken.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.