Arlette Adriani

Dutch television presenter and television actor
The basics

Quick Facts

IntroDutch television presenter and television actor
PlacesNetherlands
isActor Television presenter Television actor Model
Work fieldFashion Film, TV, Stage & Radio
Gender
Female
Birth2 June 1975
Age49 years
The details

Biography

Arlette Adriani (Alphen aan den Rijn, 2 juni 1975) is een Nederlandse televisiepresentatrice en model. Zij is vooral bekend als presentatrice van het belspel Game On en het programma Astro TV.

Na de havo heeft Adriani de vooropleiding van de toneelschool in Utrecht en de acteursopleiding 'Het Collectief' te Amsterdam gevolgd. Adriani heeft diverse gastrollen in onder andere 'Westenwind', 'Goudkust', 'Goede tijden, slechte tijden' en 'Oppassen!!!. Daarnaast vertolkt ze een gastrol in de speelfilm 'Ik ook van Jou'. Ze is actief als klassiek balletdanseres.

Presentatrice

In 2003 presenteerde Adriani diverse belspellen, daarna 'Puzzeltijd' en 'Vragenvuur' bij RTL 4. Later presenteerde ze de spelprogramma's 'Garito', 'Game On', 'Play', 'NerveControl' en 'SBS Games' bij SBS. Ook was zij presentatrice van Astro TV, een programma waarin kijkers kunnen bellen voor astrologisch antwoord op hun levensvragen.

Vanaf maart 2011 t/m februari 2015 presenteerde Adriani De Wekelijkse Lottotrekking. Vanaf medio 2016 presenteert Adriani het Teleshopprogramma 'Dit is mijn Toekomst' op de RTL-zenders.

Filmografie

  • Goudkust - Renée Verburg (1997)
  • Westenwind - Shirley (Sammie, 2002)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.